van der Horst

Breen: “Doodzonde dat we niet eindigen in Ieper”

Craig Breen - Hyundai i20
Craig Breen - Hyundai i20
Craig Breen kijkt de komende Ypres Rally met goede moed tegemoet, alleen vind hij het doodzonde dat het eindpodium niet in Ieper staat. “Maar ik begrijp waarom we naar Spa gaan en ook daar is het heel fijn rijden”, aldus de laatste winnaar van Ieper die zichzelf niet al te veel druk wil opleggen.
“Ik hou echt van deze rally. Het parcours heeft echt een uniek profiel. Het zwaartepunt ligt duidelijk op vrijdag, met eerst de shakedown en dan een lange rallydag die pas laat eindigt. Maar ook zondag wordt best moeilijk en het weer kan een rol spelen”, vertelt de Ier.

Craig Breen - VW Polo R5
Craig Breen - VW Polo R5
Het is iets wat constant terugkeert. Het aansnijden van de bochten en het weer. “Nu is het echt droog en komt er zelf behoorlijk wat stof op de weg te leggen. Maar liever zo, want ik hou nachtmerries over aan deze proeven in de regen”, zegt Breen die ook refereert naar de Condroz waar hij ook al reed in moeilijke omstandigheden. “Dit is blijft de moeilijkste van alle asfaltrally’s. Het verandert constant. En het is enkel in Vlaanderen. In Spa en zelfs het stukje in Frankrijk is veel egaler. In Vlaanderen is het totaal niet abrassief. Het voordeel daaraan is dat we wellicht constant voor de zachte banden kunnen gaan, zelfs als het echt warm wordt.

Iedereen kijkt uiteraard naar Thierry Neuville maar Breen kent de wegen evengoed en met Paul Nagle heeft hij een tweevoudige winnaar naast zich. “Hij is echt de koning van de kruispunten”, lacht de Ier die straks mag mikken op een eerste WRC-winst. “Nee, Neuville heeft misschien een klein voordeel omdat hij hier al eens reed met een WRC, maar het is zeker geen dag en nacht verschil. Ik voel zeker geen druk. We gaan al onze ervaring in ons voordeel laten uitspelen maar ik pak dit niet anders aan dan anders. De merkenpunten zijn zeker ook belangrijk, zo niet het belangrijkste”, vertelt hij. Enkel zijn positie op de baan ziet hij als een minpunt.

Besluiten doe hij met een fijne opmerking. “Het is echt doodzonde dat we hier niet in Ieper eindigen. De sfeer hier is fantastisch. En na de rally duik je gewoon het eerste beste café in! Ik begrijp absoluut waarom we naar Spa gaan, maar eindigen in Ieper, daar kan weinig aan”, besluit de Ier die weet waarover hij spreekt.

Foto: Sandro Delaere & RIP - Davy Degryse
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 11 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons