van der Horst

Brendon Hartley en Geox Dragon uit elkaar

Brendon Hartley
Brendon Hartley
Het zesde seizoen van de Formule E is nog niet afgelopen, maar achter de schermen is het zeer rumoerig. Tijdens de lange pauze zijn er al veel verschuivingen geweest binnen teams en daar komt nu ook Geox Dragon bij. The Race meldt namelijk dat Brendon Hartley het team van Jay Penske vorige week verlaten heeft.
  • Powercars
Hartley is nog maar sinds dit seizoen aan de bak bij Geox Dragon. Hij verving er José María Lopez, die na een teleurstellend seizoen aan de deur werd gezet, en vormde een duo met een andere nieuwkomer, Nico Müller. Toch liet de Nieuw-Zeelander zijn ontevredenheid blijken. Zo was hij niet te spreken over de snelheid van zijn Penske EV-4 en geraakte geregeld verwikkeld in crashes tijdens de vrije trainingen, wat tot ergernissen leidde. De oorzaak van de breuk is niet bekend, maar in ieder geval werd Hartley bedankt voor bewezen diensten in een recent persbericht.

Sergio Sette Camara - GEOX Dragon
Sergio Sette Camara - GEOX Dragon
Hierdoor moet ook Geox Dragon op zoek naar een last-minute vervanger. Zij kunnen terugvallen op hun reserverijders Sergio Sette Camara en Joël Eriksson. De voorkeur zou uitgaan naar eerstgenoemde, gezien zijn prestaties tijdens de Rookie-testen in Marrakesh waar de Braziliaan de tweede snelste tijd van de dag op zijn naam schreef, maar zeker is het nog niet. Sette Camara heeft namelijk verplichtingen in de Formule 1 bij zowel Red Bull Racing als AlphaTauri, eveneens in de rol als reservepiloot. Voor Eriksson, die voor BMW in de DTM uitkomt, zijn er geen overlappingen.

Foto's: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 16 juli 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons