van der Horst

Brent Verheyen betwist 24H Dubai als eerste stap naar Porsche Carrera Cup Benelux

SpeedLover - Porsche 911 GT3 Cup
SpeedLover - Porsche 911 GT3 Cup
Brent Verheyen staat over tien dagen aan de start van de 24H Dubai. De Limburger slaat de handen in elkaar met Speedlover, dat een Porsche 911 van de laatste generatie klaarstoomt. Voor Verheyen, die het dit seizoen schopte tot vice-Belgisch kampioen proto in het Belcar Endurance Championship, vormt de klassieker in het Midden-Oosten bovendien de eerste race met een Porsche 911 GT3 Cup. Het startschot van grootste plannen, zo vertelde hij aan Autosport.be.
Guy Verheyen - Brent Verheyen
Guy Verheyen - Brent Verheyen
"Ik start inderdaad volgende week in de 24H van Dubai, een cadeau van mijn sponsors Woutim en Narviflex na de goede resultaten afgelopen seizoen", lacht Brent Verheyen. "Het zal mijn eerste race met een Porsche 911 GT3 Cup worden en dat meteen met materiaal van de allerlaatste generatie. Ik kijk er om eerlijk te zijn wel naar, temeer daar de snelheid op een testdag duidelijk aanwezig was."

Brent Verheyen - Guy Verheyen
Brent Verheyen - Guy Verheyen
"Speedlover is voor mij bovendien geen onbekend team", vervolgt Verheyen. "Mijn vader Guy reed eerder al voor het team van André Van Hoof en als kleine jongen kwam ik regelmatig mee. Om nu zelf te mogen instappen, is een droom die uitkomt. Ik krijg o.m. John De Wilde als teamgenoot, een rijder die de laatste jaren meer dan zijn naam gemaakt heeft en waar ik dus veel van hoop te leren. Bovendien kijken we ook op langere termijn, want samen met mijn sponsors Narviflex en Woutim mikken we in 2023 op een volledig seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux. Het doel is zonder meer races winnen om uiteindelijk een gooi te doen naar de titel, maar dat is allemaal nog veraf. We pakken het stap per stap aan, met dus volgende week de 24H van Dubai als opener van een voor mij zeer druk autosportseizoen, waarover later meer."

Foto's: Ronald Janssens, Niels Vaeck & SpeedLoverDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit op dinsdag 4 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons