van der Horst

Brent Verheyen en Glenn Van Parijs in actie op GHK Racing by T2 Norma

Brent Verheyen in de GHK Racing by T2 Norma M20 FC
Brent Verheyen in de GHK Racing by T2 Norma M20 FC
Chris Mattheus schreef deze week een open brief waarin hij meldde niet aan de start te staan van de Belcar-seizoensopener, waarna de manche uiteindelijk zelfs van de kalender verdween. Eenzelfde lot was ook de vandaag geplande Belcar-mediadag beschoren, al behield Circuit Zolder wel de testmogelijkheid. T2 Racing, dat de technische ondersteuning verleent op de Norma M20 FC van GHK Racing by T2, was vanuit Zwitserland naar Limburg afgezakt en naast vaste rijder Guy Verheyen, zagen we vandaag ook o.a. zoon Brent en Porsche Carrera Cup-rijder Glenn Van Parijs aan het werk op de CN proto, beiden voor het eerst overigens. Autosport.be sprak na afloop met de jonge Limburgers.
Guy Verheyen - Brent Verheyen
Guy Verheyen - Brent Verheyen
"Dit was de allereerste keer dat ik met een dergelijk type wagen mocht rijden", glunderde Verheyen jr. "De Norma biedt enorm veel grip, maar eigenlijk voelde ik me meteen op mijn gemak. De wagen gaf me vertrouwen en daardoor kon ik vrijwel vanaf de eerste ronde beginnen met de limieten op te zoeken. Ik klokte een 1:31 voor de middag, waarmee ik het ganse team blijkbaar verbaasd heb. Na de middag mocht ik nog enkele stints rijden, waarbij ik de chrono scherper stelde tot 1:29. Ik hoop zo snel mogelijk eens een race te kunnen afwerken op de Norma, want dit smaakt naar meer!" Dat Brent tevreden was, blijkt uit de prachtige reactie hieronder eens hij de box binnen stapt...

Glenn Van Parijs
Glenn Van Parijs
Brent Verheyen was niet de enige karter die vandaag in actie kwam voor GHK Racing, want ook Glenn Van Parijs, die al jaren hoge ogen gooit in veel races waar hij met Porsche aan de start verschijnt, mocht proeven van de Franse prototype. "Ongelooflijk hoe hoog de bochtensnelheid is bij deze wagen en hoe laat en hard je kan remmen! Moeilijk om niet met een brede lach op je gezicht uit te stappen!"

Geniet mee van een rondje Circuit Zolder met Brent Verheyen in de video hieronder, alsook de reactie van hem eens hij uit de wagen is.
 

 


Foto's: GHK Racing & PorscheDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 30 juli 2020.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons