van der Horst

Brent Verheyen mikt op zege bij eerste 24H Zolder

Brent Verheyen - Guy Verheyen
Brent Verheyen - Guy Verheyen
Brent Verheyen staat aan de vooravond van zijn allereerste 24 Hours of Zolder, en zelfs zijn allereerste etmaalrace ooit. De Limburger is bezig aan een sterk seizoen in de Belcar, waar hij met de GHK by T2 Racing Norma M20 FC - die hij deelt met Ian Gepts en teameigenaar Pieder Decurtins - momenteel de tweede plaats in de tussenstand bekleedt. Autosport.be sprak met Verheyen jr. die mikt op de grootste beker, exact 15 edities nadat vader Guy hem dat voordeed met de SRT Corvette C5-R.
GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
"Ik weet niet goed waar mij aan te verwachten", erkent Brent eerlijk. "Ik nam tot dusver nog nooit deel aan de 24 Hours of Zolder, zelfs niet aan een etmaalrace tout court. Meer zelfs: ik heb nog nooit in het donker gereden! Toch moeten we als team de nodige ambitie aan de dag leggen, want we staan tweede in de puntenstand en hebben nog alle kansen op de Belgische titel. Enerzijds brengt dat extra druk met zich mee, want ik wil de 24 Uur winnen, maar tegelijkertijd kunnen we ons ook geen fouten veroorloven in het licht van die titelstrijd. Ik kan echter rekenen op een zeer sterk team en voor de 24 Hours of Zolder krijgen we bovendien versterking van Cédric Baeten en mijn vader Guy".

GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
"Cédric reed eerder al voor T2 en mijn vader hoeft uiteraard weinig introductie", vervolgt Verheyen die dit seizoen in Hockenheim zijn eerste algemene zege ooit boekte. "Als voormalig winnaar van de Zolderse etmaalrace, staat hij me bij met raad en daad. Ik zou maar wat graag in zijn voetsporen treden en ik geloof oprecht dat we ook de snelheid hebben om in dat opzet te slagen. We hebben elke wedstrijd dit seizoen al op het podium afgesloten en daarmee heel wat vertrouwen getankt."

 Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 10 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons