van der Horst

Brit Doran op een voorlopige pole - Pauwels pakt een voorlopige derde plaats

Alexander Hvaal - Citroën DS3 SuperCar
Alexander Hvaal - Citroën DS3 SuperCar
In het Oostenrijkse Greinbach wordt dit weekend de achtste en voorlaatste manche verreden voor het Europees RallycrossRX verreden. In Frankrijk stonden nog 35 wagens aan de aftrap bij de SuperCars terwijl we het dit weekend in Oostenrijk nog met 15 exemplaren moeten doen. Maar de meeste reguliere wagens vonden we toch terug op de inschrijvingslijst. De enige afwezige binnen de top 10 van het klassement is de Amerikaanse spektakelman Tanner Foust. Maar die rijdt geen volledig Europees kampioenschap. Wel opmerkelijk is de afwezigheid van de Noorse Renault rijder Mats Lysen.
  • Qvick Motors
Met 15 wagens aan de aftrap is uiteraard de kans vrij groot dat je bij de 12 snelste piloten bent die doorstoten naar de halve finales.

Hvaal, Jeanney en Doran wonnen hun reeks tijdens de eerste kwalificatieheat, maar Jeanney pakte slechts de achtste chrono. De voorlopige top 5 was voor Hvaal, Marklund, Doran, Holte en Hedström.

Tijdens de tweede kwalificatieheat waren Doran, Timerzyanov en Petter Solberg de reekswinnaars terwijl de snelste vijf chrono’s achter de namen van Solberg, Timerzyanov, Doran, Bakkerud en Hansen kwamen te staan.

Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Na de combinatie van deze twee kwalificatieheats komt Doran voorlopig op de pole voor Timerzyanov, Marklund, Holte, Hvaal en Hansen. Het slechte resultaat van Solberg tijdens de eerste heat brengt de Noor op een voorlopige 8ste plaats. Onze landgenoot Jos Jansen staat op een voorlopige 14de plaats en is net als Höller en Linnerud nog niet geplaatst voor een plaats in de halve finales. Op zondag zijn er nog twee kwalificaties te gaan en kan er nog veel veranderen.

Robin Larsson - Skoda Fabia TouringCar
Robin Larsson - Skoda Fabia TouringCar
Negen wagen aan de start bij de TouringCars. Hier is de Ierse Fordrijder Tohill voorlopig de snelste voor de Zweed Larsson en onze landgenoot Koen Pauwels die een tweede chrono draaide tijdens de eerste heat. Pauwels staat ook op een voorlopige derde plaats in de tussenstand van het kampioenschap na Tohill en Castoral, maar voelt de hete adem van Larsson in zijn nek. Voor de Limburger wordt dit dus een belangrijke wedstrijd.

Met een snelste en een tweede chrono staat kampioenschapsleider Nitiss ook op de voorlopige pole in de Klasse Super1600. Ook hier waren er een twintigtal wagens minder aan de start als in Frankrijk. Linnemann staat voorlopig tweede voor Faren en Smetana. De Rus Rakhmatullin, tweede in de tussenstand, staat op een voorlopige 9de plaats. 

Foto's: Johnny LoixDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rallycross Championship op zaterdag 14 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Greinbach.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons