van der Horst

British F3: Silverstone: Overwinningen voor Giovinazzi en Bryan-Meisner in races 2 en 3

Nadat hij op zaterdag al de eerste race won ging gastrijder John Bryan-Meisner ook met de zege lopen in race 3 van het Brits Formule 3 kampioenschap. De tweede race met startgrid in omgekeerde volgorde van de uitslag van de eerste race werd eerder gewonnen door Antonio Giovinazzi. Will Buller neemt na twee nieuwe podiumplaatsen de leiding in het kampioenschap.
  • Hamofa Performance
De Italiaan Giovinazzi ging als derde van start in de tweede race en verraste bij het ingaan van de eerste bocht Sun Zheng en Ed Jones die de eerste rij deelden. Giovinazzi behield de koppositie tot het einde ook al werd hij eerst nagezeten door Sean Gelael en daarna door Will Buller. Deze laatste zette de Italiaan nog serieus onder druk en reed de snelste ronde maar kon er niet meer voorbij. Gelael eindigde uiteindelijk derde net voor een opzittende Serralles die dan weer Latifi in zijn zog had. De winnaar van de eerste race, Bryant-Meisner kreeg 15 kg extra ballast mee en strandde op de negende positie.

Uitslag race 2:
1. Antonio Giovinazzi (Double R Racing)
2. Will Buller (Fortec Motorsport)
3. Sean Gelael  (Double R Racing)
4. Felix Serralles (Fortec Motorsport)
5. Nicholas Latifi (Carlin)
6. Jordan King (Carlin)

John Bryant-Meisner pakte ook in race drie de overwinning met zijn uit de Duitse F3 Cup Dallara. Gezien hij uitkomt als gastrijder gingen de volle punten voor het kampioenschap naar de tweede geplaatste en dat was nu Jordan King. King was aanvankelijk in duel met Buller voor de tweede plaats maar deze laatste maakte een fout, zakte af en kwam daarna nog in contact met zijn teammaat Serralles waardoor hij nog meer tijd verloor. Buller werd derde maar verstevigde zijn leiderspositie in het kampioenschap. Jan Mardenborough kwam als vierde over de lijn nadat Guimaraes die voor hem lag een drive-through kreeg aangemeten voor het overschrijden van de witte lijn.

Uitslag race 3:
1. John Bryant-Meisner (Performance Racing)
2. Jordan King (Carlin)
3. Will Buller (Fortec Motorsport)
4. Jan Mardenborough (Carlin)
5. Nicholas Latifi (Carlin)
6. Felipe Guimaraes (Fortec)



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 28 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons