van der Horst

Brands-Hatch: Maxime Martin ontsnapt nipt aan drama

Maxime Martin
Maxime Martin
Na zijn zege in het British GT op de omloop van Spa-francorchamps was Maxime Martin te Brands-Hatch opnieuw bezig aan een sterke race toen een voorwerp, waarschijnlijk een steen, zich door de voorruit van de Aston Martin boorde en de helm van Martin raakte. De Belgische rijder kreeg daarbij glassplinters in zijn ogen en diende afgevoerd te worden naar het medisch centrum van het circuit vanwaar men hem overbracht naar een ziekenhuis in Londen. Er zaten nog enkele zeer kleine glasdeeltjes in de ogen van Martin die uiterst voorzichtig moesten verwijderd worden. Na een 30 minuten durende interventie mocht Martin het hospitaal verlaten met de zekerheid dat er geen blijvend letsel werd toegebracht.
Start Brands-Hatch British GT
Start Brands-Hatch British GT
De zege in de race ging naar de Optimum Motorsport Aston Martin Vantage van Flick Haigh en Jonny Adam en dat niettegenstaande een succes penalty van 10 seconden bij de pitstop. Haigh en Adam, die de leiding in de puntenstand pakken, haalden het nipt van de Barwell Motorsport Lamborghini Huracan van Sam De Haan en Jonny Cocker. De laatste podiumplaats was voor de TF Sport Aston Martin Vantage van Mark Farmer en Nicki Thiim. In de GT4 klasse ging de zege naar de Balfe Motorsport McLaren 570S van Graham Johnson en Mike Robinson.

Foto's: Racing Interntional Photography & British GT
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op dinsdag 7 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons