Donington: 2 Seas Motorsport terug bovenaan

2 Seas Motorsport - Mercedes-AMG GT3 Evo
De Silverstone 500 mocht niet de race zijn voor 2 Seas Motorsport, die op Donington Park echter wel. Afgelopen weekend werd in Donington de eerste van twee wedstrijden dit jaar in het kader van de British GT afgewerkt en het waren James Cottingham en Jonny Adam die bovenaan eindigden. Het duo hield net de RACE LAB McLaren van Lucky Khera en Euan Hankey achter zich, terwijl 2 Seas Motorsport ook de tweede wagen met Jules Gounon en Ian Loggie op het podium zag eindigen.
Start 2023 British GT Donington Park
Cottingham mocht als tweede starten naast de Barwell Motorsport Lamborghini van Shaun Balfe. Deze behield de leiding, maar de 2 Seas Motorsport Mercedes moest wel de Beechdean Motorsport Aston Martin van Andrew Howard voor zich dulden, die ook al snel de leiding overnam. Van daaruit was het even rustig, totdat Cottingham de tweede plek overnam van de Lamborghini. Een belangrijke zet, want eens de safety car buiten kwam, kon Adam het stuur overnemen zonder een succespenalty, terwijl de concurrenten meer problemen kenden. Eens de herstart werd gegeven had Adam een flinke kluif aan de RACE LAB McLaren van Hankey en de zusterwagen van Gounon. Beiden bleven lang in het zog, vooral dan de McLaren, maar inhalen lukte niet. Hiermee behaalden Cottingham en Adam hun tweede overwinning van het seizoen en nemen zo de leiding over in het klassement.

Optimum Motorsport - McLaren Artura GT4
In GT4 werd het dan weer een 1-2 voor de McLaren Artura GT4. Het exemplaar van Optimum Motorsport met Jack Brown en Charles Clark had op het einde liefst elf seconden voorsprong op de bolide van RACE LAB met Ian Gough en Tom Wrigley. Het had zelfs een volledig podium met McLaren's kunnen zijn, ware het niet dat de Century Motorsport BMW van Carl Cavers en Lewis Plato er zich tussen wrong. Hiermee is het even rust qua endurance races in de British GT, want de volgende ronde in Snetterton zijn namelijk twee sprintraces. Deze vinden plaats op 17 en 18 juni.

Foto's: British GT

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op maandag 29 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Donington Park.