van der Horst

Donington: Adam & Johnston pakken titel met TF Sport Aston Martin

Start British GT Donington
Start British GT Donington
Jonny Adam en Derek Johnston hebben de 2016-editie van het British GT Championship op hun naam geschreven met de Aston Martin V12 Vantage GT3 uit de stal van TF Sport. De Britse bolide startte de seizoensafsluiter op het circuit van Donington vanop pole en kon met Jonhnston achter het stuur de leiding vasthouden gedurende de eerste wedstrijdhelft. Bij de pitstops kon Rob Bell de leiding overnemen met de Ecurie Ecosse McLaren 650S GT3 die hij deelt met Alasdair McCaig. De McLaren kwam na twee uur als eerste over de meet en scoorde zo tevens de eerste overwinning van het seizoen. Het Aston duo Adam en Johnston nam al snel genoegen met de tweede plek en stelde zo de titel veilig.
Jon Minshaw en Phil Keen trokken als puntenleiders naar Donington, maar keerden van een kale reis terug. Minshaw zette zijn Barwell Lamborghini Huracán GT3 in de muur, met de opgave tot gevolg. Ook de Team Parker Racing Bentley Continental GT3 greep naast de titel. Seb Morris en Rick Parfitt Jr. moesten de wedstrijd winnen om nog kampioen te kunnen worden, maar het duo werd uiteindelijk derde.

Optimum Motorsport - Ginetta G55 GT4
Optimum Motorsport - Ginetta G55 GT4
Optimum Motorsport veroverde de titel in de sterk bezette GT4-klasse met de Ginetta G55 van Mike Robinson en Graham Johnson. Zij hadden voldoende aan de derde plaats. De Beechdean AMR Aston Martin Vantage GT4 die ook in de running was viel in de slotfase terug met problemen.

--- UITSLAG BRITISH GT DONINGTON 2016 ---

Foto's: British GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in British GT Championship op dinsdag 13 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Donington.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons