van der Horst

Oulton Park: Tweemaal Aston Martin op pole

Beechdean AMR Aston Martin Vantage V12
Beechdean AMR Aston Martin Vantage V12
Bij de twee races voor het British GT die maandag op Oulton Park verreden worden, start er tweemaal een Aston Martin op pole. In de eerste kwalificatiereeks kwamen de Am-rijders aan de beurt en was het Liam Griffin (Oman Racing Team) die de snelste tijd neerzette. Daarna was het de beurt aan de Pro-rijders die de startopstelling voor race 2 bepaalden en daar was de snelste rijder Jonny Adam (Beechdean AMR).
Oman Racing Team Aston Martin Vantage V12
Oman Racing Team Aston Martin Vantage V12
De startgrid voor de eerste race wordt bepaald door de tijden gereden door de AM-rijders van de wagens. Tot zijn eigen verbazing ging de pole naar Liam Griffin met een tijd van 1:35.858, daarmee was hij 0.3 seconde sneller dan Gary Eastwood (FF Corse Ferrari 458). Andrew Howard (Beechdean AMR) plaatste de kampioenwagen op de tweede rij waar hij de RAM Racing Mercedes van Alistair MacKinnon naast hem krijgt. De vijfde tijd was voor de Von Ryan McLaren 650S #10 met Andrew Watson aan het stuur.

LNT Ginetta GT3
LNT Ginetta GT3
Jonny Adam zette de Beachdean AMR Aston Martin autoritair op de pole voor de tweede race en was zo even 0.4 seconde sneller dan zijn naaste tegenstander, Adam Carroll (FF Corse Ferrari 458). Adam ging ook 0.2 seconde onder de pole tijd van verleden jaar neergezet door Alexander Sims. De derde tijd was voor Phil Keen (Barwell/Team Russia BMW) die de gelijkaardige wagen van d Ecurie Ecosse bstuurd door Alexander Sims vooraf ging. De vijfde tijd ging enigszins verrassend naar de Ginetta GT3 van Mike Simpson.

Foto's: British GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op zondag 5 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oulton Park.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons