Oulton Park: Zeges voor Barwell Motorsport en Team Parker Racing

Adam Carroll/Liam Griffin - Barwell Motorsport Lamborghini Huracán
Lamborghini won dit weekend de eerste van twee races voor het British GT op het circuit van Oulton Park. Adam Carroll en Liam Griffin kwamen met de Huracán GT3 van Barwell Motorsport als eerste over de lijn bij de eerste van de twee races. De tweede wedstrijd over een uur werd gewonnen door de Team Parker Racing Bentley Continental GT3 van Seb Morris en Rick Parfitt Jr., die het Britse merk zijn eerste zegen in de Britse GT serie schonken.
Start race 1 Oulton Park
Griffin zakte bij de start van de eerste race van plaats twee naar drie, maar het was op die positie dat hij de Huracán doorgaf aan zijn teamgenoot Carroll. Vooraan streden de tweede Barwell Motorsport Lamborghini en de Team Parker Racing Bentley voor de leiding. Griffin wachtte echter een ronde langer om de pitten dan de twee koplopers en de Lamborghini won daarmee voldoende tijd om als leider terug de baan op te komen. Carroll zou de koppositie niet meer afstaan en won voor de AMDtuning.com BMW Z4 GT3 van Joe Osborne en Lee Mowle. De laatste podiumplaats was voor de Team Parker Bentley, Morris verloor tijd in de pits wanneer hij vast kwam te zitten achter de Black Bull Ecurie Ecosse McLaren, maar kwam nog terug tot op 0.230 seconde van de BMW Z4. De beide TF Sport Aston Martin V12 Vantage pakten de plaatsen vier en vijf met Barnes/Farmer voor Johnston/Adam. De zege in de GT4 klasse ging naar de Optimum Motorsport Ginetta van Mike Robinson en Graham Johnson.

Seb Morris/Rick Parfitt Jr. - Team Parker Racing Bentley Continental
De Team Parker Racing Bentley Continental van Seb Morris en Rick Parfitt Jr. won op dominante wijze de tweede race over een uur niettegenstaande zij 5 seconden succes-penalty bij hun pitstop moesten bijtellen wegens hun derde plaats in de eerste race. De tweede race ging trouwens niet tot zijn einde, met nog vijf minuten op de klok werd de rode vlag gezwaaid nadat een Ginetta GT4 zwaar in de vangrails was gegaan. De Bentley had op dat moment een voorsprong van meer dan 10 seconden op de Black Bull Ecurie Ecosse McLaren 650S van Rob Bell en Alasdair McCaig. Als derde kwam de Barwell Motorsport Lamborghini Huracán van Jon Minshaw en Phil Keen over de lijn. De Beechdean Aston Martin maakte veel kans op een podiumplaats maar Andrew Howard kreeg een stop and go penalty voor een inbreuk bij de pitstop wat de wagen deed terugvallen naar de zesde plaats achter TF Sport Aston Martin van Johnston/Adam en de tweede Barwell Motosport Lamborghini. De Optimum Motorsport Ginetta behaalde zijn tweede zege op rij in de GT4 klasse. Het TF Sport duo Jonny Adam/Derek Johnston behoudt de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

Foto's: British GT

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op dinsdag 31 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oulton Park.