van der Horst

Rockingham: Zege voor FF Corse Ferrari van Rob Barff en Gary Eastwood

British GT - Rockingham
British GT - Rockingham
De FF Corse Ferrari 458 Italia GT3 van Rob Barff en Gary Eastwood heeft de tweede manche van het British GT kampioenschap op het circuit van Rockingham gewonnen. Ditmaal werden er geen twee sprints van één uur afgewerkt zoals in Oulton Park twee weken terug, maar een semi-endurance race over 120 minuten op de sombere omloop uitgetekend in het infield van de speedway te Rockingham.
FF Corse - Ferrari 458 Italia GT3
FF Corse - Ferrari 458 Italia GT3
De winnende FF Corse Ferrari, die in Oulton Park nog een rampzalig weekend kende, kon zich maar als zevende kwalificeren. Het team dokterde echter een goede strategie uit waarbij Gary Eastwood een lange eerste stint afwerkte en vervolgens de pits kwam opzoeken tijdens een safety car periode om het stuur over te geven aan een vliegende Rob Barff. Zelfs een drive-through voor het negeren van het rode licht aan het einde van de pitlane weerhield het duo er niet van naar de zege te rijden met een voorsprong van nog goed 18 seconden op de Ecurie Ecosse (Barwell) BMW Z4 GT3 van Marco Attard en BMW fabrieksrijder Alexander Sims, die van op de pole was gestart.

Ecurie Ecosse - BMW Z4 GT3
Ecurie Ecosse - BMW Z4 GT3
Het podium werd vervolledigd door nog een BMW Z4 GT3, ditmaal het Triple 8 exemplaar #888 van Derek Johnston en Luke Hines. Nochtans was het de AF Corse Ferrari #29 van Richard Lyons en Pasin Lathouras die als derde over de meet bolde, achteraf kreeg de wagen echter 10 strafseconden toegewezen voor het rijgedrag van Lathorous, die de Trackspeed Porsche van Jon Minshaw en Phil Keen uit de wedstrijd kegelde. Ook de andere Trackspeed Porsche verloor veel tijd na een contact en finishte uiteindelijk maar vijftiende op vijf ronden, net als vorig jaar lijkt het weer een seizoen met ups and downs te worden voor de altijd snelle Trackspeed Porsches.  De Aston Martins van Strata 21 (overgestapt van Nissan), regerend kampioen Beechdean AMR en MP Motorsport finishten op een zakdoek (1,5 seconde) in vierde, vijfde en zesde stelling.

In de goed bezette GT4-klasse trok deAcademy Motorsport G55 Ginetta GT4 aan het langste eind, voor de Aston Martin GT4's van Beechdean en TF Sport.

--- UITSLAG BRITISH GT ROCKINGHAM ---

Foto's: British GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in British GT Championship op dinsdag 6 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rockingham.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons