van der Horst

Silverstone: Rob Collard en Sandy Mitchell pakken winst en titel

Sandy Mitchell en Rob Collard
Sandy Mitchell en Rob Collard
Door de coronapandemie werd de Silverstone 500 plots de finale van het Brits GT-kampioenschap en het waren Rob Collard en Sandy Mitchell die met hun Barwell Motorsport Lamborghini na drie uur als eerste over de meet bolden. Het duo kon profiteren van een chaotische start, waarna het Britse team de perfecte strategie kon plannen. Met deze uitslag pakken Collard en Mitchell ook de algemene titel in de GT3-klasse, nadat velen van hun concurrenten in de problemen kwamen.
  • LTF
Start 2020 British GT Silverstone 500
Start 2020 British GT Silverstone 500
De openingsfase van de race werd verstoord door een neutralisatie en het was daar dat Barwell Motorsport de basis legde voor de overwinning. Eens de race terug op gang kwam, reden beide Lamborghini's van het team weg. Terwijl Sandy Mitchell en Rob Collard vooraan bleven, viel de wagen van Phil Keen en Adam Balon weg van het voorplan. Op de koop toe spinde Balon, waardoor de titelaspiraties meteen mochten opgeborgen worden en ze uiteindelijk pas als tiende over de meet reden. Terwijl de zwarte Lamborghini amper bedreigd werd, was het spanning troef om de tweede plaats. Dankzij een reuzestint van Yelmer Buurman waarna Ian Loggie goed standhield, pakten zij met hun Ram Racing Mercedes de tweede plaats, voor James Baldwin en Michael O'Brien die zich met de Jenson Team Rocket RJN McLaren terug een weg naar voren moesten banen na een slechte pitstop.

TF Sport - Aston Martin Vantage AMR GT4
TF Sport - Aston Martin Vantage AMR GT4
In de eindstand eindigen Collard en Mitchell bovenaan in zowel het algemene klassement als in de Silver-klasse nadat hun voornaamste tegenstanders Sam de Haan en Patrick Kujala met hun Ram Racing Mercedes pas als achtste over de meet bolden. Balon en Keen eindigen het seizoen toch nog als derde, maar pakken wel de titel bij de Pro-Am's. Daarnaast waren er ook nog een aantal titels te verdelen in GT4. Doordat de focus voor het titelgevecht lag op TF Sport en HHC Motorsport, kon de Century Motorsport BMW van Rob Wheldon en Andrew Gordon-Colebrooke naar de overwinning sluipen. Daniel Vaughan en Jamie Caroline konden wel de tweede plaats claimen met hun TF Sport Aston Martin en dat was genoeg voor de titel in de GT4-klasse, voor de HHC Motorsport McLaren van Jordan Collard en Patrik Matthiesen.

FF Corse - Ferrari 458 Challenge
FF Corse - Ferrari 458 Challenge
Voor het eerst dit seizoen waren er ook wagens ingeschreven voor de GTC-klasse. Daar eindigde onze landgenoot Laurent de Meeus samen met Jamie Stanley als tweede in de FF Corse Ferrari 458 Challenge, achter de Team Parker Racing Porsche GT Cup van Justin Armstrong en Ryan Ratcliffe. Als laatste bleef het debuut van Jenson Button ook niet onopgemerkt. De ex-wereldkampioen F1 nam deel in een McLaren van zijn eigen team en na een moeilijke zaterdag eindigde hij samen met Chris Buncombe pas als 14de tijdens de race.

Foto's: British GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op zondag 8 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons