van der Horst

Silverstone: Zege in verregende race gaat naar Barwell Motorsport Lamborghini

Barwell Motorsport - Lamborghini Huracàn
Barwell Motorsport - Lamborghini Huracàn
Jon Minshaw en Phil Keen hebben met hun Lamborghini Huracan op het circuit van Silverstone de drie uur durende race voor het Brits GT kampioenschap gewonnen. De race werd geteisterd door zeer slechte weersomstandigheden en niet minder dan drie maal diende de race onderbroken te worden met een safety car periode. Bij Barwell Motorsport koos men voor de juiste pitstrategie wat hen uiteindelijk de overwinning opleverde. Niet minder dan zeven verschillende merken namen de eerste zeven posities van het eindklassement in.
Safety Car British GT Silverstone 2016
Safety Car British GT Silverstone 2016
De start van de race werd gegeven achter de safety car en Barwell Motorsport koos ervoor om zijn drie wagens al een eerste maal te laten pitten na 2 ronden achter de safety car. Deze zet sloeg de Lamborghini’s aanvankelijk terug tot ver achteraan in het veld, maar uiteindelijk zou deze strategie van de vroege stop wel lonen. De regen, de onderbrekingen en de drie verplichte pitstops zorgden ervoor dat het lang onduidelijk bleef wie er nu uiteindelijk de zege zou pakken.

AMDtuning.com - BMW Z4 GT3
AMDtuning.com - BMW Z4 GT3
Zo zagen we halverwege de race twee Ginetta G55’s de debatten leiden, maar de Engelse bolides stonden op het einde van de race nog op regenbanden en hadden op een opdrogende piste geen verweer tegen de oprukkende Lamborghini van Keen en de AMDtuning.com BMW Z4 van Lee Mowle en Joe Osborne. De FF Corse Ferrari 488 GT3 van Adam Carroll en Marco Attard pakte de laatste podiumplaats. De vierde plaats was voor de Black Bull Ecurie Ecosse McLaren 650S van Alasdair McCaig/Rob Bell die gevolgd werd in het klassement door de Optimum Motorsport Audi R8 LMS van Ryan Ratcliffe/Will Moore, de Motorbase Performance Aston Martin Vantage van Phil Dryburgh/Ross Wylie en de Tolman Motorsport Ginetta G55 van Ian Stinton/Mike Simpson.

Derek Johnston en Jonny Adam haalden met hun TF Sport Aston Martin de meet niet maar behouden de leiding in de tussenstand, maar hun voorsprong is geslonken tot 11,5 punten op Minshaw en Keen.  

Foto's: British GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op dinsdag 14 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons