van der Horst

Snetterton: Podiumplaats voor Maxime Martin

Maxime Martin/Graham Davidson - Jetstream Motorsports Aston Martin Vantage
Maxime Martin/Graham Davidson - Jetstream Motorsports Aston Martin Vantage
Aston Martin domineerde de beide races van het British GT die dit weekend in Snetterton plaatsvonden. In de eerste race ging de zege naar de TF Sport Aston Martin Vantage van Mark Farmer en Nicki Thiim. Zij bleven hun merkgenoten Maxime Martin en Graham Davidson (Jetstream Motorsports Aston Martin) voor. In de tweede race ging de zege opnieuw naar TF Sport, maar nu naar de andere wagen van het team; de eerste vier plaatsen waren trouwens allemaal voor Aston Martin.
Mark Farmer/Nicki Thiim - TF Sport Aston Martin Vantage
Mark Farmer/Nicki Thiim - TF Sport Aston Martin Vantage
Farmer was het beste weg bij de start van race 1 met in zijn spoor Graham Davidson (Jetstream Motorsports Aston Martin) en Rick Parfitt (Team Parker Bentley Continental). Maar iets voor het openen van de pitwindow verloor Farmer twee plaatsen aan zijn achtervolgers en wanneer er wat later een neutralisatie volgde, stormden alle wagens tegelijk de pits binnen. Zowel de Jetstream Motorsports Aston Martin als de Team Parker kenden problemen bij hun stop zodat de TF Sport Aston Martin opnieuw aan de leiding kwam. De posities vooraan wijzigden niet meer en Thiim won voor Maxime Martin, de Bentley was na de pitstop teruggevallen naar de tiende plaats en de laatste podiumplaats kwam in handen van Jon Minshaw/Phil Keen (Barwell Motorsport Lamborghini Huracan).

Marco Sorensen/Derek Johnston - TF Sport Aston Martin Vantage
Marco Sorensen/Derek Johnston - TF Sport Aston Martin Vantage
In de tweede race was de dominantie van Aston Martin nog groter, het Britse merk bezette de vier eerste plaatsen. Maxime Martin eindigde ditmaal als negende nadat Graham Davidson een straftijd van 30 seconden opliep voor het aantikken van de Barwell Motorsport Lamborghini van Minshaw toen zij streden voor de vijfde plaats. De zege was opnieuw voor TF Sport maar nu voor de andere wagen van het team met aan het stuur Marco Sorensen en Derek Johnston. De Beechdean Aston Martin van Darren Turner/Andrew Howard tikte als tweede aan gevolgd door de Aston’s van Mark Farmer/Nicki Thiim (TF Sport) en Jonny Adam/Flick Haigh (Optimum Motorsport). De eerste niet Aston was de Barwell Motorsport Lamborghini van Minshaw/Keen op de vijfde plaats.

Foto's: British GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op maandag 28 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Snetterton.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons