van der Horst

Zandvoort: Porsche's domineren in de duinen

Start Race 1
Start Race 1
De jaarlijkse buitenlandse uitstap van het British GT ging dit seizoen richting Zandvoort, waar uiteindelijk 29 wagens aan de start verschenen in het kader van de ‘Trophy of the Dunes’. De Porsche's presteerden opnieuw sterk op de Avon banden en kaapten dan ook tweemaal de zege weg, met de overwinning in Race 1 voor het Motorbase exemplaar van Caine/Al Harthy en de tweede wedstrijd op naam van de Trackspeed GT3-R van Tandy/Ashburn. Met nog een meeting voor de boeg, is de spanning te snijden in het kampioenschap waarin momenteel Andrew Howard aan de leiding staat met zijn Beachdeen Aston Martin V12 Vantage GT3.
Motorbase - Porsche 911 GT3-R
Motorbase - Porsche 911 GT3-R
De eerste race over 60 minuten op zaterdag werd dus gewonnen door de Motorbase Porsche 997 GT3-R van regerend British GT kampioen Michael Caine en Ahman Al Harthy. Startend van op de eerste rij slaagde gentleman Al Harthy er in de leiding te nemen in de Tarzanbocht en deze vervolgens vast te houden tot aan de pitstops. Veel spanning viel er niet te beleven in de eerste wedstrijdhelft aangezien de safety car op de twee openingsronden na het veld aanvoerde. Caine nam het stuur van de Porsche over en vatte zijn stint aan met een voorsprong van goed zes seconden. Aan dat verschil begonnen Dan Brown (888Optimum BMW Z4 GT3) en Rob Barff (FF Corse Ferrari 458) meteen te knagen en het duurde dan ook niet lang vooraleer er zich een treintje vormde achter de leidende Motorbase Porsche. In de slotfase wisselden de drie heren onderling nog van positie, maar uiteindelijk was het dus Caine voor Brown en Barff. De driestrijd vooraan zorgde er ook voor dat de top 6 binnen de drie seconden de meet overschreed. De WRT Audi van de Nederlander Rembert Berg en Warren Hughes haalde nog de punten binnen van de negende plaats en dat vooral dankzij een zeer sterke prestatie van Hughes.

Trackspeed - Porsche 911 GT3-R
Trackspeed - Porsche 911 GT3-R
Race 2 werd zondag op overtuigende wijze gewonnen door de Trackspeed Porsche van Nick Tandy en David Ashburn, die op zaterdag nog moest opgeven met een kapotte radiator na een crash. Het was vooral Porsche farbiekspiloot Tandy die in zijn stint een voldoende grote voorsprong bij elkaar kon rijden opdat David Ashburn (British GT kampioen 2010) de klus kon afmaken met uiteindelijk nog een goede twaalf seconden voorsprong op de FF Corse Ferrari die zaterdag ook al op het podium eindigde. Winnaars van race 1 (Caine - Ahman Al Harthy) startte vanaf P18 maar kon nog oprukken tot de negende plaats. De Trackspeed Porsche van Jon Minshaw en Phil Keen vervolledigde het podium. De WRT Audi gaf ditmaal op waardoor de titel nu is gaan vliegen voor het duo Berg/Hughes.

Foto's: British GTDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in British GT Championship op maandag 9 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophy of the Dunes.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons