van der Horst

Brits asfaltkampioenschap geeft er de brui aan

Protyre
Protyre
Het Britse Protyre asfaltkampioenschap wordt geschrapt dit jaar, uiteraard door het coronavirus. Het kampioenschap was de jongste jaren nog te gast in de Rally van Wervik.
Vier manches werden al geschrapt, drie andere rondes worden op zijn minst uitgesteld. Het BTRDA, de organisatie van het kampioenschap, stemde dan ook unaniem om vooruit te kijken naar 2021 en zowel fans als organisatoren niet langer in het ongewisse te laten. 

"Deze aankondiging valt ons zwaar. Al het harde werk dat we in dit seizoen stopten zal echter niet verloren gaan. We plaatsen alles, en meer, over naar 2021 om zo het kampioenschap nog groter en beter te maken", aldus Jane Evans, coördinator van het BTRDA.

Het Britse kampioenschap, dat opnieuw naar Ieper zou afzakken, gaat nog altijd door. Daar is de Wales GB al opgenomen in de kalender om er alsnog een volwaardig kampioenschap van te maken. De Ypres Rally, die de eerstvolgende manche van het Britse kampioenschap moest worden, gaat ook op zoek naar een andere datum. Hopelijk helpt dat ook de organisatoren van het Britse BRC.

Foto: Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op zaterdag 2 mei 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons