van der Horst

Brits F3: Nürburgring: Jordan King is de nieuwe kampioen

Jordan King - Carlin
Jordan King - Carlin
Jordan King werd op de Nürburgring de nieuwe Britste F3 kampioen; de Brit won twee van de drie races en stelde zich tevreden met de belangrijke punten van de vijfde plaats in de tweede race waar gestart wordt met omgekeerde grid. Het Britse F3 kampioenschap probeerde dit jaar zich nog meer te internationaliseren maar de creatie van het nieuwe FIA F3 European Championship dwarsboomde deze plannen. Door een gebrek aan deelnemers moest men terugvallen op een gereduceerde kalender van vier meetings waaronder ondermeer een manche op Spa in het voorprogramma van de 24 uren. Volgend jaar keert men terug naar een nationaal concept met slechts één buitenlandse trip.
  • Powercars
Antonio Giovinazzi - Double R
Antonio Giovinazzi - Double R
De strijd om de titel ging tussen Jordan King en Will Buller, maar de kansen van deze laatste gingen al in rook op nog voor de start van de eerste race, Buller’s Dallara vatte vuur op de grid en het duurde drie ronden voor de Brit de race kon vervoegen. Ondertussen profiteerde King van het wegvallen van zijn rivaal om weg te rijden van de concurrentie en de race te winnen met een ruime voorsprong op Giovinazzi. Met die tweede plaats behield de Italiaan nog een mathematische kans op de titel. Guimarraes slaagde er in om Mardenborough en Latifi achter zich te houden en pakte alzo het laatste podiumplaatsje.

Uitslag race 1:
1. Jordan King (Carlin Dallara-VW)
2. Antonio Giovinazzi (Double R Dallara-Mercedes)
3. Felipe Guimaraes (Fortec Dallara-Mercedes)
4. Jann Mardenborough (Carlin Dallara-VW)
5. Nicholas Latifi (Carlin Dallara-VW)

Felipe Guimaraes - Fortec
Felipe Guimaraes - Fortec
Jordan King deed het voorzichtig aan de in de tweede race waar gestart werd met de omgekeerde grid voor de acht eerst geklasseerde rijders in race 1. King kwam uiteindelijk als vijfde over de lijn maar aangezien Giovinazzi weer achter hem eindigde was de titel voor de Brit. Goddard profiteerde van zijn pole positie om zo goed als gans de race aan de leiding te rijden maar kampte met een leeglopende band en zag zich nog in de laatste bocht ingehaald worden door een ontketende Guimaraes;  die was opgeklommen van plaats zeven bij de start. Ook Buller reed een fenomenale inhaalrace en lag al vierde toen hij de controle over zijn wagen verloor en de baan afging. De derde plaats ging naar Calderon , die als overwinnaar uit een duel met Latifi kwam.

Uitslag race 2:
1. Felipe Guimaraes (Fortec Dallara-Mercedes)
2. Spike Goddard (T-Sport Dallara-Nissan)
3. Tatiana Calderon (Double R Dallara Mercedes)
4. Nicholas Latifi (Carlin Dallara-VW)
5. Jordan King (Carlin Dallara-VW)

Will Buller - Fortec
Will Buller - Fortec
De derde en laatste race was maar een formaliteit voor de nieuwe kampioen maar toch maakte King er een erezaak van om deze race te winnen. Daarvoor moest hij een opzittende Buller van zich afhouden voor welke laatste de tweede plaats echter niet voldoende was om Giovinazzi, die derde eindigde, van de tweede plaats in het kampioenschap te verdringen. Latifi werd kwam na een duel met de Italiaan nogmaals vierde voor Celis en Mardenborough.

Uitslag race 3:
1. Jordan King (Carlin Dallara-VW)
2. Will Buller (Fortec Dallara-Mercedes)
3. Antonio Giovinazzi (Double R Dallara-Mercedes)
4. Nicholas Latifi (Carlin Dallara-VW)
5. Alfonso Celis (Fortec Dallara-Mercedes)



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons