van der Horst

Brits F3: Spa: Drie races en drie verschillende winnaars

Start race 2
Start race 2
In het voorprogramma van de 24 uren van Spa werden ook drie races voor het Brits Formule 3 kampioenschap gereden. Spijtig genoeg kwamen er maar 11 deelnemers opdagen en organisator Ratel gaf dan ook toe dat het internationale karakter van het Britse F3 voorbijgestreefd is na het invoeren van het FIA Europees kampioenschap. Volgend jaar zal het kampioenschap zich dan ook buiten één manche op Spa verder volledig afspelen op het Britse eiland.
Ondanks het karige startveld kregen wij toch nog spannende races voorgeschoteld. Will Buller was de ster van de eerste race; noch in de vrije training, noch in de kwalificatie was de Brit, nochtans tot favoriet uitgeroepen voor de wedstrijden, vooraan terug te vinden wegens technische problemen. Vertrekkende van op een zevende startplaats vocht de Brit zich op een natte baan naar voren en won nog vrij makkelijk de eerste race. Jordan King mispakte zich na de start in La Source maar kwam nog terug tot de tweede plaats. Op het einde van de wedstrijd moest de safety-car nog uitrijden na een crash tussen Mardenborough en Latifi die zo de derde plaats lieten aan Sean Gelael.

Uitslag race 1:
1. Will Buller (Fortec)
2. Jordan King (Carlin) op  1.291
3. Sean Gelael (Double R Racing) op 2.819
4. Tatiana Calderon (Double R Racing) op 4.223
5. Antonio Giovinazzi (Double R Racing) op 4.945

Voor de tweede race werden op de grid de acht eersten in omgekeerde volgorde gezet. Jordan King herhaalde de eerdere stunt van Buller door van op de zevende startplaats naar de overwinning te rijden. Lange tijd bezette Antonio Giovinazzi de leiding maar nadat King hem voorbij ging moest de Italiaan na een hevig duel ook nog Buller laten passeren net voor het einde van de race.

Uitslag race 2:
1. Jordan King (Carlin)
2. Will Buller (Fortec) op 0.538
3. Antonio Giovinazzi (Double R Racing) op  9.752
4. Tatiana Calderon (Double R Racing) op 12.748
5. Sean Gelael (Double R Racing) op 16.371

Ook in de derde race was de regen van de partij, Giovinazzi pakte van bij de start de leiding en zou die niet meer afgeven. Mardenborough ging in de eerste ronde voorbij King en zou ook zijn tweede positie tot het einde bewaren ondanks een foutje . Ook Latifi zou King nog verschalken en derde worden. Na de aankomst remde Mardenborough niet genoeg af en reed nog in op de wagen van de winnaar, een actie waarvoor de Playstation Academy rijder volgende race een straf krijgt van vijf plaatsen terug op de startgrid.

Uitslag race 3:
1. Antonio Giovinazzi (Double R Racing)
2. Jann Mardenborough (Carlin) op 2.594
3. Jordan King (Carlin) op 10.624
4. Nicholas Latifi (Carlin) op 12.762
5. Felix Guimaraes (Fortec) op 14.250




  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons