van der Horst

Brits F3: Weinig interesse voor de race op Francorchamps

British Formula 3
British Formula 3
De Formule 3 races volgende week op het circuit van Francorchamps moesten een hoogtepunt worden van het ingekorte Britse F3 kampioenschap. Op één week van het evenement echter hebben nog maar weinig teams hun deelname toegezegd en met maximum 12 wagens aan de start blijkt de Belgische manche geen topper te worden. Nochtans trok de Britse F3 manche op Spa in het verleden altijd veel deelnemers aan, ook uit andere F3 kampioenschappen.
Prema Powerteam dat forfait geeft, West-Tec dat door de F3 Open organisatie gevraagd werd om niet deel te nemen en Serralles (Fortec) die wegens blessure afzegt meer was er niet nodig om het deelnemersveld voor de F3 races op Spa te doen instorten. Uiteindelijk meldden zich maar acht rijders voor International Class met Fortec, Carlin en Double-R als teams. Nog twee wagens zullen uitkomen in de National Class en de organisatoren hopen op nog één of twee last minute inschrijvingen. Geen van de teams uit het Europese kampioenschap gaat de strijd met de Engelsen aan wat een nieuwe tegenvaller is voor de organisatoren die proberen het Brits kampioenschap te redden van de ondergang.

Foto: British F3



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 17 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons