van der Horst

Brits F3: Zeven manches waaronder Spa in 2014

Start Brits F3 op Spa
Start Brits F3 op Spa
SRO heeft een ontwerp voor een kalender voor het Brits Formule 3 kampioenschap voorgesteld waarop zeven manches prijken waarbij er slechts éénmaal buiten het Britse continent gereden wordt, op Spa in het voorprogramma van de 24 uren. SRO gaf de uitbreiding naar een internationaal kampioenschap die voor dit jaar gepland was op nadat de meeste teams verkozen in het FIA European F3 Championship uit te komen eerder dan in het Brits kampioenschap. Voor volgend jaar is de terugkeer naar een puur nationaal niveau voorzien met zes races in Engeland en één buitenlandse uitstap naar Spa.
Het aantal deelnemers die zich aanmeldden voor het Britse kampioenschap dit jaar lag zo laag dat SRO zich genoodzaakt zag het kampioenschap te ontbinden. In de plaats kwam er een mini serie van vier
Brits F3 kampioen 2013 Jordan King
Brits F3 kampioen 2013 Jordan King
manches waar ook gereden werd op Spa en op de Nürburgring. Voor volgend jaar keert men terug naar een puur Brits kampioenschap waarbij gebruik gemaakt zal worden van de 2008/2011 Dallara modellen die volgend jaar in het FIA kampioenschap plaats moeten maken voor een nieuwe wagen. Het gebruik van het oude chassis moet de kosten drukken alsook teams aantrekken die over deze wagens beschikken. Er werd eerst een kalender van zes evenementen voorgesteld maar om commerciële redenen wordt deze met de toevoeging van Thruxton nu uitgebreid naar 7 manches. Spa, waar het Britse F3 kampioenschap al jaren te gast is blijft behouden als enige buitenlandse uitstap, de races zullen er zoals voorgaande jaren in voorprogramma van de 24 uren van Spa plaats vinden.

Brits F3 kalender 2014:

3-4 mei: Rockingham
?-?: Silverstone
21-22 juni: Snetterton
25-26 juli: Spa Francorchamps (24 u Spa)
?-?: Thruxton
30-31 augustus: Brands Hatch
13-14 september: Donington Park

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 24 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons