van der Horst

Brits F3: Ulysse De Pauw bij de pinken in Oulton Park

Hij heeft met veel ongeduld op dit moment gewacht. Tijdens het paasweekend begon Ulysse De Pauw in Oulton Park officieel aan zijn nieuwe avontuur in het BRDC British F3 Championship. Een typisch Brits circuit waarop de rijder uit Grez-Doiceau ogenblikkelijk indruk maakte.
De nieuwe rekruut van Douglas Motorsport was de auteur van een sterke kwalificatiesessie en begon zijn eerste wedstrijd op zaterdagnamiddag vanop de vijfde plek. De rijder met startnummer 55 stond zijn mannetje, schoof een positie op en eindigde die eerste confrontatie in vierde stelling. “En toch voelde ik dat er meer in zat”, reageerde de 17-jarige rijder. “Ik maakte een klein foutje bij de start door iets te vroeg te remmen. Ik had gemakkelijk nog een positie kunnen winnen. Een vierde plaats is weliswaar toch een uitstekende manier om het seizoen te starten.”
 
Ulysse kon even uitrusten op paaszondag en nam op maandag weer het stuur van zijn Tatuus-Cosworth. Als gevolg van het principe van de omgekeerde startgrid, begon hij aan de tweede race vanop de tiende startplaats, om vervolgens op te klimmen naar de zevende stek. “Ik deed wat ik kon”, gaf hij toe. “Oulton Park is geen circuit waar je gemakkelijk kan inhalen. Ik was sneller dan de auto in zesde positie voor me, maar hij deed er alles aan om zijn achtervolgers tegen te houden. Veel meer kon ik dus niet doen.”
 
In de derde wedstrijd tikte onze jonge landgenoot op de zesde plaats aan, na een plek verderop gestart te zijn. De twee laatste ronden verliepen echter bijzonder moeizaam. “Ik kreeg te kampen met een mechanisch probleem en moest een afwachtende race rijden. Op het einde van de rit deed de auto het plots een stuk minder goed. Ik was opeens drie seconden per ronde trager, er moet dus wel iets stukgegaan zijn. Mijn voorsprong op de zevende was gelukkig groot genoeg om mijn positie te houden.”
 
Het rapport na deze eerste manche is met andere woorden bijzonder positief, met een vierde plek in het kampioenschap. “Mijn vuurdoop is zonder twijfel goed verlopen. Ik heb meteen belangrijke punten voor het kampioenschap kunnen scoren en kan gezien het hoge niveau van de F3 BRDC erg tevreden huiswaarts keren. Ik weet waar ik kan verbeteren, onder meer wat betreft het bandenmanagement en het ritme in de race. We spelen duidelijk een hoofdrol en zou nu al aan de volgende race willen beginnen.”
 
Afspraak nu op een ander legendarisch Brits circuit, met de races in Snetterton op 18 en 19 mei.Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 23 april 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons