Brits F4-talent Billy Monger verliest beide benen na horrorcrash

Billy Monger
Billy Monger
De 17-jarige Billy Monger was afgelopen weekend betrokken bij een horrorcrash in het Britse Donington Park. In de derde race van het weekend knalde Monger op de bolide van Patrik Pasma, die plots vertraagde. Het duurde bijna twee uur om de onfortuinlijke piloot te bevrijden uit zijn bolide, waarna hij per helikopter kon worden overgebracht naar het ziekenhuis in Nottingham. De gevolgen van de crash zijn evenwel dramatisch, de dokters konden namelijk de benen van Monger niet meer redden en moesten overgaan tot een amputatie.
Monger bevindt zich momenteel in een kunstmatige coma en de artsen verwachten dat hij hieruit de komende dagen zal ontwaken. Zijn toestand wordt omschreven als kritiek, doch stabiel. Steven Hunter, teambaas van Monger, heeft een crowdfunding actie op poten gezet met de goedkeuring van de familie van Monger. Het doel is om 260 000 Britse Pond, ongeveer 310 000 euro, in te zamelen om de revalidatie van Monger te bekostigen. Op moment van schrijven is dat doel al voor meer dan de helft bereikt; verdere details over de inzamelactie alsook doneren kan via deze link.

Autosport.be publiceert de beelden van de crash - bewust - niet en wenst Billy Monger en diens familie veel sterkte in deze moeilijke tijden.

Foto: British F4
 

 

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op woensdag 19 april 2017.