van der Horst

Brits GT seizoen start dit weekend

McLaren 650S - Von Ryan Racing
McLaren 650S - Von Ryan Racing
Op Paasmaandag vinden op Oulton Park de twee eerste races van het seizoen 2015 van het Brits GT plaats. Voor deze nieuwe editie kan het Britse nationale GT-kampioenschap opnieuw rekenen op een sterk deelnemersveld. Voor de eerste manche komen er niet minder dan 34 wagens aan de start, waaronder 18 GT3’s en 16 GT4’s. Aston Martin is het best vertegenwoordigde merk met zeven bolides in de GT3-klasse en zes in GT4.
BMW kan rekenen op uittredend kampioen Marco Attard en zijn Ecurie Ecosse Z4 die hij deelt met Alexander Sims. Ook Team Russia en Triple Eight Racing vertrouwen op een bolide van de Duitse constructeur. Uitkijken is het ook naar de resultaten van de nieuwe McLaren 650S GT3 waarvan Von Ryan Racing twee exemplaren heeft ingeschreven.  Verder in de hoogste categorie vinden we nog twee exemplaren van zowel de Ferrari F458, de Mercedes SLS als de Ginetta GT3. Grote afwezige in de klasse dit jaar is Porsche en ook Bentley ontbreekt op de inschrijvingslijst.

Er is wel nog één Porsche 911 ingeschreven in de GT4-klasse waar naast Aston Martin ook Ginetta en Lotus vertegenwoordigd zijn. Eén gastwagen prijkt op de deelnemerslijst, de Toyota GT86 van GPRM. De kwalificaties worden afgewerkt op zaterdag, de twee races van ieder één uur worden op maandag verreden.

Foto: British GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op vrijdag 3 april 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons