van der Horst

Brits GT Spa: Porsche klopt Aston Martin in race 1

Podium British GT Spa Race 1
Podium British GT Spa Race 1
Vanmorgen vroeg werd in het voorprogramma van de 25H VW Fun Cup in Spa de eerste wedstrijd van het Britse GT-kampioenschap afgewerkt. Vlak voor de start viel er nog lichte regen waardoor de koersdirectie besliste om twee opwarmrondes af te werken. Doordat de baan niet voldoende nat was zagen we na één ronde meteen de meeste wagens die voor regenbanden gekozen hadden overschakelen naar slicks.
#63 Trackspeed Porsche
#63 Trackspeed Porsche
Toen de rode lichten uitgingen hadden de meesten onder hen weer gewoon achteraan de aansluiting gevonden met de rest van het veld. De beide Oman Racing Aston Martins namen de leiding terwijl ook de Nissan GT-R van onze landgenoot Wolfgang Reip voorin te vinden was. Achter de kopgroep vormde zich een heus peloton achter de IDL CWS Racing Ginetta GT3 van Colin White en Tom Sharp. De Britse bolide had niet voldoende snelheid maar de wagens achter hem hadden de grootste moeite om er voorbij te raken.

Duel voor de leiding na de pitstops tussen Porsche en Aston Martin
Duel voor de leiding na de pitstops tussen Porsche en Aston Martin
Na de verplichte pitstop met rijderswissel was het echter Phil Keen die in de Trackspeed Porsche sterk kwam opzetten en met nog een luttele tien minuten op de klok Michael Caine wist te kloppen in het gevecht om de leiding. De Trackspeed Porsche won dus met Minshaw/Keen vóór de beide Oman Racing Aston Martins van Al Harthy/Cain en Smith/Butcher.


Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in British GT Championship op zaterdag 12 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H of Francorchamps.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons