van der Horst

Brits kampioenschap behoudt Ypres Rally op kalender

Keith Cronin - Ford Fiesta R5
Keith Cronin - Ford Fiesta R5
Prestone MSA British Rally Championship maakt ook volgend jaar een terugkeer naar het vasteland want ook in 2018 zal de Ypres Rally deel uitmaken van het Britse kampioenschap. Dat hebben de promotoren woensdag bekend gemaakt.
Toen bleek dat de Ypres Rally geen deel meer zou uitmaken van het Europese toneel, kwam Super Stage, de inrichtende macht van de belangrijkste rally van België, met een verrassing van formaat. Ze wisten namelijk het Britse BRC naar de Westhoek te halen, tot groot jolijt van het Belgische rallypubliek, zowel vooraf, tijdens als achteraf de wedstrijd. De Britten konden niet meedingen voor de prijzen maar zorgden voor een geweldige kwaliteitsinjectie en spectaculaire passages.

2017 was een nuljaar voor de Britten. Er werd een eenjarig contract opgesteld en in functie van het verloop en de reacties zou een evaluatie opgemaakt worden. En die blijkt goed, wat de Ypres Rally pronkt opnieuw op de Britse rallykalender en is de derde van zes manches. De laatste manche is overigens de WRC-manche in Wales.

De Renties Ypres Rally vindt in 2018 plaats van 28 tot 30 juni.

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 16 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kenotek Ypres Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons