van der Horst

Brits kampioenschap zet Ypres Rally op kalender

Elfyn Evans
Elfyn Evans
Of de Ypres Rally ook in 2017 meetelt voor het Belgian Rally Championship en het European Rally Championship is nog niet zeker, maar dat de hoogmis van de Belgische rallysport volgend jaar het Britse Rallykampioenschap mag ontvangen is wel al een feit. Organisator Super Stage maakte het nieuws woensdag bekend. De Ypres Rally wordt de vierde manche van Britisch Rally Championship.
De geruchten hingen al een tijdje in de lucht en werden dinsdag versterkt toen Ypres Rally plots op hun site kwam aandraven met het logo BRC², duidend op het Belgian Rally Championship en Britisch Rally Championship. Met de komst van het Britse kampioenschap is het nu al bijna zeker dat de Ypres Rally volgend jaar mag uitpakken met een van de sterkste bezette deelnemersvelden in Europa, zelfs al mocht Ieper geen deel meer uitmaken van het ERC. 

"De komst van het Brits kampioenschap naar Ieper staat volledig los van het ERC", verduidelijk Alain Penasse, Rally Director van organisator Super Stage. "Het is wel duidelijk dat we als organisatie onze positie danig verstevigen door het BRC in het kwadraat te presenteren, maar na zoveel jaren hopen we onze positie in het ERC natuurlijk te behouden." Penasse had eerder dit jaar kritiek op de promotor van het ERC. Volgens Penasse moest hijzelf zorgen voor een aantrekkelijk deelnemersveld, terwijl dat eigenlijk de taak is van de promotor.

Het Britse kampioenschap is na een sabbatjaar opnieuw uitgegroeid tot één van de meeste aantrekkelijke kampioenschappen in West-Europa. Elfyn Evans voert op dit moment de BRC-tussenstand aan, voor Tom Cave en Fredrik Ahlin.

Foto: MSA-BRC
 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op woensdag 10 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kenotek Ypres Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons