van der Horst

Brits Formule 4 volgend jaar naar Zandvoort

ROKiT British F4
ROKiT British F4
Het ROKiT British Formule 4 kampioenschap stelde gisteren hun kalender voor. Net zoals vorig jaar prijken opnieuw de typisch Britse circuits op die kalender al komt het kampioenschap ook één keer overzees in actie. Op 13 en 14 juli zal het circuit van Zandvoort aangedaan worden, de eerste keer overigens dat een Formule 4 kampioenschap van de huidige generatie door de duinen zal racen.
Oulton Park maakt plaats voor Zandvoort
Het kampioenschap start op 27 en 28 april in Donington Park op het National circuit. Daarna trekt het richting het Indy circuit van Brands Hatch, Snetterton en Thruxton. Half juni staat de eerste meeting op een F1 circuit gepland, en dat in Silverstone. Een maand later volgt dan Zandvoort alvorens terug te keren naar het eiland voor de resterende vier wedstrijden op Knockhill, Donington Park (GP), Silverstone (National) en Brands Hatch (GP).
Eerste vijf namen voor 2024 bekend, Nina Pothof opvallende naam.
Nina Pothof
Nina Pothof
Ondertussen zijn ook al de eerste vijf namen op de deelnemerslijst bekend geraakt. Yuanpu Ciu zal voor Argenti Motorsport uitkomen. De 15 jarige Chinees die tevens Mercedes Junior is maakt zo zijn debuut in de autosport na enkele jaren in de kartsport en krijgt daar Rowan Campbell Pilling als teamgenoot. Ook Reza Seewooruthun is al zeker van een zitje en dat bij Hitech Pulse Eight waar ook Deagan Fairclough na een knap seizoen 2023 voor zal uitkomen. Fortec Motorsport op zijn beurt legde de Nederlandse Nina Pothof vast. Pothof is niet nieuw in de autosport en heeft zelfs een deelname aan de 24 uren van Zolder achter haar naam staan. Met het Britse Fortec maakt ze wel haar eenzitter debuut.

De plannen van Douwe Dedecker zijn momenteel nog niet duidelijk. De Limburger reed dit jaar in de Britse F4 maar testte onlangs nog in Barcelona in de Spaanse F4.
 
Foto's: ROKiT British F4Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 4 op donderdag 30 november 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons