van der Horst

Britten te gast tijdens vijfde manche van BK Rallycross in Maasmechelen

Patrick Van Mechelen - Ford Fiësta SuperCar
Patrick Van Mechelen - Ford Fiësta SuperCar
Na de seizoensopener in Maasmechelen en de wedstrijden in Lydden Hill (GB), Valkenswaard (NL) en Essay (FR) zet het Belgisch Rallycrosskampioenschap morgen zondag terug voet op eigen bodem voor de vijfde manche van het BK Rallycross. Onze eigen reguliere piloten mogen zich meten met de Britten die Maasmechelen aandoen als buitenlandse uitstap voor het MSA British Rallycross-Championship.
Bij de Belgen ligt de titelstrijd nog volledig open met in Divisie SuperCars vooral de Fords van Patrick Van Mechelen die het kampioenschap aanvoert voor de Nederlandse Italiaan Kuypers en Koen Pauwels. Van Mechelen stond reeds tweemaal op het hoogste ereschavotje tegen een voor Kuypers en Pauwels. Het drietal ligt maar op drie punten van elkaar. Oppositie moet er komen van EK-rijder Jansen, Teurlings, Coox en Scheveneels

Julian Godfrey - Ford Fiësta Supercar
Julian Godfrey - Ford Fiësta Supercar
Ook bij Britten is het een spannende bedoening met vier winnaars tijdens evenveel wedstrijden. Met Proctor, Watson, Scott en uittredend kampioen Godfrey kennen we de winnaars van de afgelopen wedstrijden voor het Brits kampioenschap, maar de voornaamste opposanten van leider Godfrey zijn de IJslander Jon B. Hrolfsson en de eigenaar van het circuit van Lydden Hill, Pat Doran. Naast het MSA Championship bij de SuperCars komen ook de MSA Supernationals, de Swift Sport, de RX 150, Hot Hatch en BMW Mini afgezakt naar de Limburgse omloop.  

Dennis Remans - Ford Fiësta Super1600
Dennis Remans - Ford Fiësta Super1600
In de Super1600 klasse staat thuisrijder Dennis Remans met zijn Ford Fiesta nog stevig aan de leiding, al kreeg de man uit Zutendaal in Valkenswaard weer een opdoffer van jewelste te verwerken door uitsluiting. Bart Stouten volgt op twee met de kleine Yaris die gevolgd wordt door regerend kampioen Davy Van Den Branden die met de Citroën DS3 door pech niet echt het goede ritme vindt. Het Nederlandse duo Thijs Heezen en Marcel Snoeijers sluiten de top vijf af.

Bij de TouringCars staat de Volvo C30 van Jos Sterkens aan de leiding vóór Ivo Van Den Brandt (Mitsubishi) en het Nederlands- Belgisch Ford duo Mandy Kasse en Nick Snoeys. Fillip Baelus lukte twee maal een podiumplaats in de ex-Bonnet Volvo C30 en sluit de top vijf af.

Voor de SuperNationals wordt het de vierde race van het seizoen. Eentje minder dan de andere Divisies maar deze wedstrijd zal ingehaald worden tijdens het Rallycross Challenge Europe weekend van 10 en 11 augustus a.s. waar zij te gast zullen zijn als een supportrace.

Met drie verschillende winnaars nl: Vanhove, Stessens en Cokelaere en daar tussen Vandenbergh (tweede) en Meeusen (vierde) is de top vijf in de -2000cc gekend. Vauxhall Nova-rijder, Steven Stessens staat acht punten voor op Desselaar Vandenbergh die samen met Meeusen staat te popelen voor een eerste BK-overwinning van het seizoen.

Christof Bex - Volvo S40 Supernationals
Christof Bex - Volvo S40 Supernationals
Juist het verschil tussen plaats één en twee scheiden de twee Volvo-rijders Bex en Maris van elkaar, en heeft regerend kampioen Bex drie punten meer dan Steven Maris. De gebroeders Vangeneugden met daartussen David Vannijlen volgen op meer dan twintig punten van de leiders en sluiten hiermee de top vijf van de SuperNationals + 2 liters af.

Dit is tevens ook een laatste voorbereiding richting Rallycross Challenge Europe. Deze Europese wedstrijd zal plaatsvinden op 10 en 11 augustus in Maasmechelen en biedt een alternatief op het FIA RallycrossRX dat dit seizoen niet naar de lage landen komt afgezakt.

Foto's: BRCVDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Rallycross Nationaal op zaterdag 20 juli 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons