van der Horst

Bruisende Spa-omloop verwelkomt Kumho TCR World Tour en TCR Europe

Kumho TCR World Series
Kumho TCR World Series
Het blijft druk op Spa Francorchamps. Na de Kronos Fun Cup vorig weekend en de officiële testritten voor de 24H van Spa eerder deze week, vinden we er vanaf morgen de deelnemers aan de Kumho TCR World Tour, TCR Europe en GT Open in de paddock terug. Hyundai Elantra-rijder Norbert Michelisz verdedigt er zijn leidersplaats in de TCR World Tour en een zelfde opdracht wacht ook Tom Coronel in TCR Europe aan boord van één van liefst zes Audi RS3 LMS waarmee het Belgische Comtoyou Racing aan de start verschijnt.
Norbert Michelisz - BRC Squadra Corse Hyundai Elantra N
Norbert Michelisz - BRC Squadra Corse Hyundai Elantra N
De Kumho TCR World Tour-seizoensopener in Portimão zag overwinningen voor Norbert Michelisz (BRC Squadra Corse Hyundai Elantra N) en Santiago Urrutia (Cyan Racing, Lynk & Co 03). De Uruguyaan liet door pech echter ook een nulscore optekenen, waardoor de Cyan Racing-topper pas als zesde staat geklasseerd. 

Norbert Michelisz leidt de debatten voor stalgenoot Mikel Azcona, de Spanjaard verkeert in bloedvorm, getuige diens TCR-klassezege vorig weekend in de 24H van de Nürburgring aan boord van een zelfde Hyundai Elantra. 
Frédéric Vervisch - Comtotoy Racing Audi RS3 LMS
Frédéric Vervisch - Comtotoy Racing Audi RS3 LMS
Op die Nordschleife had ook Frédéric Vervisch lang zicht op de eindzege, tot een rist bestraffingen de Phoenix Audi in het klassement deed terugtuimelen waarna een slipper op een oliespoor het lot van de #1 bezegelde. Ook tijdens de GTWC EU Endurance-proloog voor de 24U van Spa droeg Vervisch zijn steentje bij tot de Comtoyou-dominantie tijdens drie van de vier afgewerkte oefensessies. De officiële Audi-piloot staat momenteel derde in de puntenstand voor teamgenoot Rob Huff en een Cyan Racing-kwartet, aangevoerd door Thed Björk. De Zweeds-Chinese entente lukte  in Portimao niet alleen een dubbelslag maar komt in Spa daarenboven ballastvrij aan de start tegenover 30, resp. 40 extra kilogram voor de beide Audi's en Hyundai.

Ook Nestor Girolami's nieuwe Honda Civic Type R FL5 bleek in Portugal competitief, spijts een opgave na een ongelukkig treffen met de Audi van onze landgenoot Kobe Pauwels. De Argentijn die dit weekend binnen ALM Motorsport eenmalig wordt geflankeerd door de Deense belofte Philip Lindberg, komt eveneens ballastvrij aan de start.

TCR Europe
Tom Coronel - Comtoyou Racing
Tom Coronel - Comtoyou Racing
Hoewel beide series wat mager uitvallen zorgen de tien TCR World Tour- en twaalf TCR Europe-deelnemers in Spa samen voor een mooi startveld. Niet onbelangrijk: in TCR Europe worden andere berekeningen voor succesballast ofte 'compensation weight' gehanteerd. Een uitgekiende strategie ter gelegenheid van het tweede treffen in Pau had als gevolg dat Tom Coronel naast een zege annex leiding in de puntenstand, in Spa met een ballastvrije Audi aanzet. Dit geldt eveneens voor Comtoyou-stalgenoot John Filippi, tweede in de stand op 13 punten van onze
Dusan Borkovic - Target Competition Hyundai Elantra N
Dusan Borkovic - Target Competition Hyundai Elantra N
Noorderbuur. Dušan Borković, in Pau winnaar van de andere wedstrijd, telt 29 punten minder dan Coronel en zeult 30kg extra met zich mee. Rookie Kobe Pauwels, momenteel vierde, heeft 32 punten achterstand; zijn Audi heeft slechts 10kg ballast aan boord, zodat ook de Vlaamse belofte ongetwijfeld in de voorste gelederen mag worden verwacht.

De kwalificaties gaan zaterdag om 10.40u van start, Race 1 wordt om 15.00u afgewerkt. Race 2 staat geprogrammeerd op zondag om 11.35u. Zowel kwalificaties als beide wedstrijden zijn live te volgen op 

Foto's: WSC GroupDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op donderdag 25 mei 2023.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons