van der Horst

Bruno Senna naar Aston Martin

Bruno Senna
Bruno Senna
Nadat hij zijn stuur in de Formule 1 bij Williams verloor aan Valtteri Bottas heeft Bruno Senna nu een andere wending gegeven aan zijn carrière. De Braziliaan richt zich dit jaar op het WEC waar hij aan de slag gaat bij het officiële Aston Martin team. Senna wordt er gekoppeld aan de Fransman Frédéric Makowiecki, voorwaar een tandem die in staat moet zijn om hoge toppen te scheren. De tweede Vantage GTE in de Pro klasse van het WEC komt in handen van het duo Darren Turner en Stefan Mücke.
Bruno Senna - Williams FW34
Bruno Senna - Williams FW34
Aston Martin maakte de namen van zijn piloten bekend het merk vertegenwoordigen in het WEC en het minste wat men kan zeggen is dat het niet gaat om de kleinste namen. Zo strikte het Engelse merk niemand minder dan Brunno Senna, die blijkbaar een kruis gezet heeft over zijn Formule 1 ambities. Om de Braziliaan bij zijn eerste jaar in een GT wagen te vergezellen koos men voor Frédéric Makowiecki, een referentie als het gaat om het GT racen. De Fransman blonk verleden jaar uit in het FIA GT1 kampioenschap op een McLaren van Hexis Racing, maar kent Aston Martin goed vermits hij voordien met het Franse team het Britse merk vertegenwoordigde in het GT1 kampioenschap. De wagen van Senna en Makowiecki komt natuurlijk uit in de GTE-Pro klasse evenals een tweede Vantage die in handen komt van Mücke en Turner, beide rijders waren verleden jaar al in dienst bij Aston Martin. Bij de 6 uren van Spa en de 24 Heures du Mans vervoegt Rob Bell het duo Senna en Makowiecki terwijl Turner en Mücke versterking krijgen van Peter Dumbreck. Bruno Senna zal ook aanwezig zijn bij de 12 uren van Sebring waar hij het stuur van een Vantage zal delen met Mücke en Turner.

Aston Martin komt ook uit met twee wagens in de GTE-Am klasse met als bezetting Allan Simonsen/Christoffer Nygard/Kristian Poulsen en Roald Goethe/Stuart Hall/Jamie Campbell-Walter.

Foto's: racing intl photo  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons