van der Horst

Bruno Spengler met ByKolles in Spa en Le Mans

Bruno Spengler
Bruno Spengler
Bruno Spengler maakt dit jaar zijn debuut in de 24 Uur van Le Mans. ByKolles maakte vanavond namelijk bekend dat het de Canadese DTM-kampioen uit 2012 contracteerde voor de Franse klassieker en de WEC-manche in ons land. Spengler deelt de Enso CLM P1/01 met Tom Dillmann en zal ter voorbereiding op de 24 Uur van Le Mans ook een tweevoudige testdag afwerken in Le Castellet, naast de 6 Hours of Spa. Eerder werkte hij ook reeds een rollout af op de Nürburgring.
De 6 Hours of Spa wordt voor Spengler dus de eerste race in een prototype op het allerhoogste niveau, nadat hij eerder dit jaar ook al in actie kwam in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship - uiteraard voor BMW in GTLM. De in Frankrijk geboren Canadees scoorde in het DTM 16 zeges - met een titel in 2012 - en sprokkelde bijna 1000 punten. "Met elke kilometer in de wagen geraak ik meer geprikkeld voor mijn debuut in Le Mans", besluit de 36-jarige Spengler.

Foto: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op dinsdag 7 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons