van der Horst

BRV-Racing opteert voor Citroën C1 Cup

Deze week maakt het team rond Bruno Vermeeren de planning bekend voor het seizoen 2020. Het BRV-Racing team zal aantreden in 4 manches van het Citroën C1 Cup kampioenschap. Vermeeren werkt daarnaast ook aan een deelname aan de 24 Uur van Zolder samen met vaste teamgenoot Frédéric George.
We kennen Vermeeren ondermeer uit het Belcar, DSMEC en BGDC kampioenschap maar ook uit nog heel wat andere nationale en internationale race klasses. Na een poging om in de Verenigde Staten door te breken en een succesvol seizoen in 2012 met een Porsche 996 van Skylimit Racing besloot Vermeeren een pauze in te lassen en de focus te verleggen naar het ondernemerschap.

Bruno: “Sinds 2012 heb ik mijn focus verlegd op het ondernemen. Na 20 jaar activiteit in de autosport, gaande van Karting via Formule klasses tot Touring en GT wagens, had ik nood aan een nieuwe uitdaging. Autosport maakt echter integraal deel uit van mijn leven en het begon te kriebelen om een nieuw project uit te werken. Samen met Frédéric George, Steve Claeys, Bjorn Marit en onze partners BEPROJECTS.BE en Citroën Verellen in Geel hebben we dit project kunnen realiseren. We zullen aan de start verschijnen met een knalrode Citroën C1! Een tweede wagen aan de start brengen behoort tevens ook tot de toekomstplannen.”

De COVID-19-pandemie heeft echter de planning grondig door elkaar geschud maar BRV-Racing kijkt reeds uit naar de 4 manches van het Citroën C1 kampioenschap. De bekende gele VW Golf waarmee BRV-Racing aantrad in de Sprinters Cup staat ook raceklaar in het atelier.

Bruno: “Het klopt dat we de gele bolide uit 1983 met 240pk nog bezitten. Het is de ideale wagen voor coaching van piloten of misschien zien we deze wagen wel in het BGDC kampioenschap, Youngtimer of Historic cup kampioenschap.”

Wat opvalt zijn de nieuwe gezichten bij BRV-Racing: Steve Claeys, Frédéric George en Bjorn Marit. We kennen Steve Claeys en Bjorn Marit als piloten in de VW Fun Cup en runnen samen een eigen raceschool, Eagle Speed Academy genaamd waar ze zowel beginnende als gevorderde piloten begeleiden. Steve is ondermeer ook al meer dan 20 jaar actief in het virtueel simracen. Frédéric George kennen we vooral uit het karting wereldje. Hij nam ook deel aan enkele races aan het stuur van BMW bolides in het team van Cor Euser.

Steve Claeys: “Ik ken Bruno uit de tijd dat hij nog zeer actief was in de autosport. Toen was ik echter enkel als toeschouwer aanwezig op het circuit. Er was altijd een goede klik en ik kijk reikhalzend uit naar onze samenwerking. We koesteren voorzichtig ambitie om vooraan te kunnen meestrijden.”
“We hopen het team verder te kunnen uitbouwen met een toffe groep voor wie fun en betaalbare autosport prioritair blijven, maar de resultaten zullen uiteraard ook belangrijk zijn. Zo zetten we in op de jeugd en hebben we met ons karting team, gesteund door CRG Italy, een aantal piloten die met ons de eerste stappen in de gemotoriseerde sport zullen zetten.”, besluit Frédéric George.

Wie het team wenst te versterken en wil deelnemen met één van de wagens of het karting team wil vervoegen kan steeds terecht bij Steve Claeys of Frédéric George. Zij helpen je graag voor Arrive and Drive formules, trackdays, competitie en/of coaching programma’s samen te stellen.

Persbericht BRV-RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op zondag 6 september 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons