van der Horst

Bryan Bouffier bepaalt startorde in Ypres Rally

Freddy Loix - Skoda Fabia R5
Freddy Loix - Skoda Fabia R5
De Fransman Bryan Bouffier (DS3 R5) heeft de snelste tijd geklokt op de Qualifying Stage van de 52ste Kenotek Ypres Rally. Hij mag dus vrijdag als eerste zijn startpositie kiezen. Freddy Loix was tweede in zijn Skoda Fabia R5.
De teleurstelling van de avond kwam toe aan Stéphane Lefebvre. De Franse favoriet kwam niet aan de start van de Shakedown en Qualifying Stage door motorproblemen. De Nordist kon zich dus niet voorbereiden, noch kwalificeren. Het is nog niet volledig duidelijk wat er nu gebeurt, maar mogelijk kijkt hij aan tegen een straftijd.

Loix liet het niet aan zijn hart komen, ondanks de moeilijke omstandigheden. Loix ging van start op een vrij droog parcours en klokte de tweede tijd. Schaduwfavoriet Bryan Bouffier moest in iets nattere omstandigheden van start, want de baan droogde snel op en Bouffier startte vroeger, maar klokte de besttijd en lijkt de enige grote uitdager van Loix. Hij bepaalt morgen de startorde.

Jaroslav Tarabus klokte een opvallende derde tijd, Hermen Kobus een degelijke vierde tijd, Vincent Verschueren een strakke vijfde tijd, Kris Princen een licht ontgoochelende zesde tijd en Alexey Lukyanuk een secure zevende tijd. 

De rally start op vrijdag met zeven klassementsproeven. Zaterdag volgen er nog niet kp's.



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op donderdag 23 juni 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons