van der Horst

British F3: Bryant-Meisner wint, maar Buller pakt de punten

Op het circuit van Silverstone is zaterdag de eerste race verreden van het nieuwe ingekorte Brits kampioenschap. Met net geen 20 wagens aan de start kunnen de organisatoren opgelucht ademhalen en lijkt de toekomst van het Brits F3 voorlopig veilig. De overwinning ging naar John Bryant-Meisner maar aangezien die uitkomt in de gastklasse en geen punten scoort ging de volle pot naar de als tweede gefinishte Will Buller.
  • De Swert Opticiens
Na de trainingen was er wat commotie gerezen rond de wagen van Bryant-Meisner die ook de snelste kwalificatieronde reed. De wagen uit het Duitse kampioenschap is ingeschreven in de gastklasse en stond dan ook in de configuratie van dat kampioenschap, 15 kg zwaarder maar uitgerust met een boostknop wat niet voorzien is in het Brits kampioenschap. Uiteindelijk werd beslist dat de tijden behouden bleven maar dat de knop uitgeschakeld moest worden voor de races. Desondanks won Bryant-Meisner de race voor Will Buller die deze week besloot om over te stappen van het Europese kampioenschap naar het Britse.  

Jordan King die vanop de eerste rij startte miste zijn start en zag teammaat Latifi de achtervolging op Bryant-Meisner inzetten. Later in de race zou Latifi in botsing komen met Fortec-rijder Felix Serralles wat Latifi een straf opleverde van vijf plaatsen terug op de grid voor race 3. De crash bracht Buller naar de tweede plaats met Mardenborough en King in zijn spoor. King zou echter bij een aanval op Mardenborough zijn wagen zodanig beschadigen dat hij de race moest verlaten. De Nissan Academy-rijder spinde bij het incident, viel terug en zou later opgeven, de derde plaats aan Felipe Guimaraes latend.  Even kwam deze laatste onder druk te staan van de Italiaan Antonio Giovinazzi maar deze kreeg  een drive-through wegens het herhaaldelijk overschrijden van de witte lijn die de limiet van de piste aangeeft. De vierde plaats algemeen ging dan uiteindelijk naar Double-R rijder Sean Gelael.

Uitslag race 1 British F3 Silverstone 2013


01. John Bryant-Meisner (Performance Dallara VW) - gastklasse
02. Will Buller (Fortec Dallara Mercedes) op 16.533
03. Felipe Guimaraes (Fortec Dallara Mercedes) op 25.163
04.Sean Gelael (Double R Dallara Mercedes) op 39.513
05. Tatiana Calderon (Double R Dallara Mercedes) op 40.142
06. Antonio Giovinazzi (Double R Dallara Mercedes) op 51.888
07. Ed Jones (West-Tec Dallara Toyota) op 1:14.231 – eerste national class



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 26 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons