van der Horst

Bubbels voor Van Woensel in Champagne

Chris Van Woensel
Chris Van Woensel
Chris Van Woensel heeft zondag de Rallye Vins de Champagne in het Franse Epernay gewonnen. Die wedstrijd telt mee voor het Franse divisie 2-kampioenschap. In zijn Mitsubishi Lancer WRC kon hij zondag, op de slotdag, controlerend naar winst rijden.
Met zijn deelname in Epernay wilde Van Woensel toch een klein statement maken. De Belg uitte in het tussenseizoen zijn onvrede over het reglement in het Belgische Kampioenschap dat zijn WRC-wagen serieus penaliseerde. Hij gaf snel aan liever te starten in enkele rally's in Frankrijk omdat hij zich niet langer welkom voelt in het BRC.

Zogezegd, zogedaan, en Van Woensel zal het zich alleszins niet beklagen. Hij vocht zaterdag aanvankelijk een aardig duel uit met Quentin Giordano maar die viel al snel weg toen die zijn Peugeot droog in een gevel parkeerde. Van Woensel besloot de zaterdagproeven als leider. Hij moest enkel nog rekening houden met Dominique Rebout en zijn Peugeot 208.

Maar op zondag ging ook de schoonbroer van Sebastien Loeb in de fout, waardoor Van Woensel een vrijgeleide kreeg om naar winst te rijden. Hij haalde het uiteindelijk van Raphaël Bouchy in een Citroën DS3 WRC. Jean-Charles Beaubelique vervolledigt het podium, ook al in een DS3 WRC.

Foto: Sandro Delaere
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally Internationaal op zondag 2 april 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons