van der Horst

Budgetplafond ligt vast op 145 miljoen dollar

Sergio Pérez - Racing Point RP20
Sergio Pérez - Racing Point RP20
De Formule 1-wereld is dan toch tot een akkoord gekomen over het budgetplafond dat in 2021 wordt ingevoerd. Na veel vijven en zessen werd dat bedrag verlaagd van 175 miljoen dollar naar 145 miljoen dollar, omgerekend iets meer dan 130 miljoen euro. Dat bevestigde Managing Director Ross Brawn aan Sky Sports.
Het budgetplafond in de Formule 1 werd oorspronkelijk ingevoerd om meer competitie te creëren tussen de verschillende teams. Door de Covid 19-pandemie is echter de noodzaak ontstaan om het maximaal te spenderen bedrag nog meer naar beneden te trekken. Sommige teams, zoals McLaren, mikten zelfs op 100 miljoen dollar, maar dat voorstel werd tegengewerkt door de drie grote teams, en uiteindelijk vooral Ferrari. Nu is er volgens Ross Brawn dus wel een akkoord bereikt, goed voor 145 miljoen dollar of ongeveer 134 miljoen euro.

De Britse gewezen wereldkampioen met Benetton, Ferrari en Brawn GP had het verder ook over het prijzengeld, dat in de toekomst eerlijker moet verdeeld worden. "Vooral de teams uit het middenveld zullen daarvan profiteren. Het is de bedoeling dat een goede middenmotor af en toe voor een podium en een overwinning kan strijden en bovendien ook winst kan maken."

Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op dinsdag 5 mei 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons