van der Horst

Buemi: “De race belooft helemaal anders te worden dan de vorige jaren”

Persconferentie 6H Spa
Persconferentie 6H Spa
In de traditionele persconferentie in de aanloop naar de 6 Hours of Spa tekende zoals steeds uit elke klasse (minstens) een rijder present. Zo stonden Sébastien Buemi, André Lotterer, Nicolas Lapierre, Kevin Estre, Maxime Martin en Paul Dalla Lana de pers te woord. Het gespreksonderwerp bij uitstek was het weer, dat waarschijnlijk een doorslaggevende rol zal spelen zaterdag bij de race.
De weersverwachting, dat was het gespreksonderwerp nummer één tijdens de persconferentie. Voor zaterdag bij de race verwacht men immers regen, mogelijk hagel en winterse temperaturen; omstandigheden die de WEC deelnemers zelden of nooit tegenkomen (we denken spontaan terug aan de WEC-manche in Silverstone een goede drie jaar geleden).

Sébastien Buemi
Sébastien Buemi
Sébastien Buemi (LMP1): “Ik heb goede herinneringen aan Spa. Ik rij hier al ieder jaar sinds 2013 en steeds hadden we goed weer, dat zal nu zaterdag anders zijn. Het belangrijkste wordt om geen fouten te maken, maar de eerste vrije training was al veelbelovend. De auto reageerde goed, niettegenstaande wij het low down force package hebben, geschikt voor Le Mans, maar minder gunstig voor Spa - zeker als het nat is. Bij hevige regen vormt het zicht het grootste probleem, we zullen extra aandachtig moeten zijn bij het dubbelen van de tragere deelnemers.”  

André Lotterer & Buemi
André Lotterer & Buemi
André Lotterer (LMP1): “Wij hebben de wagen een upgrade gegeven die we vorige week getest hebben op de omloop van Aragon en we konden al afleiden dat de prestaties van de wagen er op vooruit gegaan zijn. Ook wij hebben hier in Spa gekozen voor het low down force package om de etmaalrace in Le Mans optimaal voor te bereiden. Als het zaterdag regent, zullen we extra moeten opletten. Men moet dan over een zesde zintuig beschikken om de situatie goed in te schatten, zeker bij het dubbelen van de GT-wagens. Voor mij was het ook even aanpassen nu ik niet meer beschik over een hybride LMP1-bolide, want daarmee was inhalen van tragere deelnemers toch eenvoudiger dan met een niet-hybride wagen.”

Maxime Martin
Maxime Martin
Maxime Martin (GTE Pro): “Voor mij is het leuk om thuis te rijden en alles verloopt voorlopig prima. Een nieuwe wagen, een nieuwe bandenleverancier, het vroeg allemaal toch wat aanpassing, maar zie bij de vrije training deze morgen viel alles in de plooi en klokten we de snelste tijd. Zaterdag wordt het wel wat anders als de weersvoorspelling klopt.”

Kevin Estre
Kevin Estre
Kevin Estre (GTE Pro): “Dit weekend kan Porsche al de constructeurstitel in de GTE klasse pakken, maar we pinnen ons daar niet op vast, we concentreren ons op de race zelf. Vorig jaar gedroeg de Porsche zich voorbeeldig op dit circuit en ik veronderstel dat dat dit jaar terug het geval is, al komt de concurrentie wel sterker uit de hoek. Bepalend zaterdag wordt de bandenkeuze, het komt er op aan om je niet te vergissen.”

Nicolas Lapierre (LMP2): “Wij maken aanspraak op de titel, maar ik denk dat deze pas in Le mans beslecht zal worden. Vorig jaar was Spa niet onze beste race, het circuit lag de wagen wat minder, maar we concentreren ons dus nu vooral op Le Mans waar de meeste punten te rapen vallen.”

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op donderdag 2 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons