van der Horst

Buenos Aires: Sam Bird wint voor Buemi

Sam Bird - DS Virgin Racing
Sam Bird - DS Virgin Racing
De Brit Sam Bird heeft het DS Virgin Racing team zijn eerste zege in de Formule E bezorgd. Bird leidde de wedstrijd van start tot finish maar moest op het einde van de race nog reppen om een opzittende Sébastien Buemi af te houden. De Zwitser was van op de laatste startplaats vertrokken maar baande zich een weg door het veld naar een tweede plaats bij de finish. Met deze podiumplaats verstevigt Buemi zijn leidersplaats in het kampioenschap en telt nu vier punten voorsprong op Lucas di Grassi die in Argentinië derde werd.
  • VR Racing
Sébastien Buemi & Nicolas Prost
Sébastien Buemi & Nicolas Prost
Bij de start nam Bird de leiding voor Nicolas Prost (Renault e.dams), António Félix da Costa (Team Aguri) en Lucas di Grassi (Audi ABT Schaeffler). Prost verloor zijn tweede plaats aan de Portugees maar één ronde voor de rijders de pits zouden opzoeken om van wagen te wisselen viel de bolide van Félix da Costa stil op de piste, wat leidde tot een safety-car periode. Ondertussen was Buemi opgeklommen in het peloton en na de wagenwissel lag de Zwitser al vierde met het leiderstrio in het vizier. Buemi geraakte nog voorbij Stéphane Sarrazin (Venturi) en Di grassi maar Bird slaagde er in om hem van zich af te houden tot aan de finish. Bird klimt in de tussenstand op naar de derde plaats na Buemi en di Grassi.

Buenos Aires race track
Buenos Aires race track
Nicolas Prost was teruggevallen na een slechte pitstop en kort daarop maakte de Fransman nog een foutje en moest de uitloopstrook induiken waarbij hij alle kansen op een podiumplaats verspeelde. De fransman zou nog als vijfde finishen na Sarrazin. Loïc Duval (Dragon Racing) werd zesde voor Nick Heidfeld (Mahindra Racing), die terug aan de start verscheen nadat hij bij de race in Maleisië een handblessure opliep en een operatie had moeten ondergaan. Robin Frijns (Andretti) had even uitzicht op de zesde plaats maar verloor op het einde van de race nog twee plaatsen, hij werd achtste. Oliver Turvey (Team China) en Bruno Senna (Mahindra) maaken de top tien vol.Jérôme d'Ambrosio speelde geen rol van betekenis in de race, al van bij het begin verloor hij een ronde op de koplopers een achterstand die hij nooit kon goedmaken. De Belg kwam als laatste over de meet maar troostte zich met de snelste ronde.

Foto's: FIA Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zaterdag 6 februari 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons