van der Horst

Buga Auto Geel start in 24 Hours of Zolder

FIAT 500 Abarth
FIAT 500 Abarth
Onder impuls van de hernieuwde aandacht voor de 24 Hours of Zolder, besloot in 2014 GTA Racing de knappe Alfa Romeo 156 GTA in te schrijven voor de Zolderse etmaalrace, in plaats van een seizoen in de Alfa Romeo Challenge te bewisten. GTA Racing-bezieler Ron Sanen kende de wagen door en door, maar enduranceracerij was vrij nieuw voor de man uit Ham. Gebeten door de microbe van de Limburgse klassieker, tekent Sanen ook dit jaar present en dat wederom met een Italiaanse bolide...
  • LTF
GTA Racing - Alfa Romeo 156 GTA
GTA Racing - Alfa Romeo 156 GTA
In het begin van de race gooide de Alfa Romeo 156 GTA vorig jaar hoge ogen, met een notering in de top vijftien algemeen. Naar het einde van de race kreeg de wagen echter af te rekenen met mechanische problemen. Een vervolg met deelname aan de 24 Hours of Zolder stond dit jaar evenwel niet op de planning van GTA Racing. "Ik was van plan de helm aan de wilgen te hangen", lacht Ron Sanen. "Ik ben net 50 geworden en vond het wel geweest. Peter Bens stapte evenwel mijn richting uit met het ambitieuze plan om een Fiat 500 Abarth in te schrijven voor de 24 Hours of Zolder. Dat concept sprak me zo aan, dat ik besloten heb toch nog door te gaan. GTA Racing is evenwel reeds opgedoekt, dus zullen we starten onder de vlag van Buga Auto uit Geel."

GTA Racing - Alfa Romeo 156 GTA
GTA Racing - Alfa Romeo 156 GTA
Na de eerste Alfa Romeo in vijftien jaar, staat er dus deze uitgave van de 24 Hours of Zolder wederom een exoot op de Zolderse startgrid. "Bij mijn weten, is het de eerste keer dat een FIAT 500 aan de start van een race over 24 uur zal staan. De bedoeling is de finish te halen, maar de race is zwaar en we hebben tevens nog heel wat aanpassingswerk te doen aan de wagen. De wagen zal in de loop van de maand april arriveren in onze atelier en daarna gaan we onder meer een benzinetank van 100 liter monteren alsook zaken als air jacks en dergelijke. "

GTA Racing - Alfa Romeo 156 GTA
GTA Racing - Alfa Romeo 156 GTA
"Ook de ECU zal een bijsturing nodig hebben, want normaal zijn we gewend te rijden met benzine met een octaangehalte van 102, maar in Zolder moeten we 98 tanken. Dit betekent dat we naar alle waarschijnlijkheid ook enkele paarden van de 190 PK sterke 1.4l turbo zullen verliezen. Sowieso gaan we nog testen voor de 24 Hours of Zolder; waarschijnlijk staat er ook nog een wedstrijd in de Belgian Gentlemen Drivers Club op het programma."

Ron Sanen
Ron Sanen
Ook de bezetting is reeds gekend. "Vanzelfsprekend maakt Buga Auto-bezieler Peter Bens, net als vorig jaar, wederom deel uit van ons team. Daarnaast zal ook Arne Kümmelberger de rangen komen versterken dit jaar en zijn we tot slot recent tot een akkoord gekomen met Raf Vleugels als vierde piloot; geen overbodige luxe voor een zware wedstrijd zoals de 24 Hours of Zolder", besluit Ron Sanen.

Foto's: Marnik Mouchaers, Martijn Wouters & Jacques LetihonDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op donderdag 26 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons