van der Horst

Buriram: Hattrick voor Craft-Bamboo Racing, Oriola nieuwe leider na winst

Pepe Oriola opnieuw leider
Pepe Oriola opnieuw leider
Het TCR-podium kleurde volledig rood-wit zondagmiddag in het Thaise Buriram nadat de Bamboo-Craft Lukoil-troepen er de eerste race domineerden. Pepe Oriola kwam als winnaar over de streep, gevolgd door teamgenoten Jordi Gené en Sergey Afanasyev. Polesitter Gianni Morbidelli kreeg na een jumpstart een drive through aangesmeerd en zag zo zijn laatste titelkansen in rook opgaan. Stefano Comini tikte als vijfde aan maar dat volstond niet om de leiding in het kampioenschap te behouden. Oriola die hier zijn tweede zege van het seizoen liet optekenen is de nieuwe puntenleider, hij start race 2 met een bonus van acht punten op Comini.
Craft-Bamboo Racing Lukoil-hattrick
Craft-Bamboo Racing Lukoil-hattrick
Polesitter Morbidelli bleek duidelijk te gretig bij de start. De kleine Italiaan behield zodoende probleemloos de leiding voor Oriola, Afanasyev, Gené en Gleason maar moest die in ronde 5 uit handen geven nadat de wedstrijdleiding hem voor zijn vergrijp  een drive through oplegde.  Hij zou de wedstrijd daarop in zestiende stelling vervoegen en zich alsnog naar de tiende stek terugvechten.

Pepe Oriola kreeg de leiding dus in de schoot geworpen en won na een vrij saaie race met zo'n anderhalve seconde voorsprong op teammaats Gené en Afanasyev. Kevin Gleason die in tegenstelling tot WestCoast Racing-teamgenoot Morbidelli nog niet over de geëvolueerde Honda Civic beschikte, eindigde als vijfde voor Stefano Comini en Noorderbuur Loris Hezemans.

Nieuwkomers Hugo Valente en Alain Menu haalden de finish niet. Beiden gaven met nog één ronde te gaan op. Valente die in race 2 vanop de pole van start gaat parkeerde zijn Campos Racing SEAT Leon in de pits, Menu stuurde zijn rokende Subaru STi naar de kant.

Uitslag Race 1

Foto: TCR Intl.Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op zondag 25 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Buriram.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons