van der Horst

Buriram: Stefano Comini opnieuw leider na vijfde zege

Stefano Comini - Target Competition SEAT Leon TCR
Stefano Comini - Target Competition SEAT Leon TCR
Stefano Comini komt binnen vier weken in Macau als puntenleider aan de start nadat hij het tweede treffen in Buriram zegevierend afsloot. De Zwitser mag daarbij een kaarsje branden voor Target Competition-teamgenoot Loris Hezemans. Die wist met succes de aanvallen van Comini's titelrivaal Oriola af te slaan en eindigde oververdiend als tweede. Oriola die als derde finishte voor Craft-Bamboo Lukoil-maatje Jordi Gené is in de tussenstand nu opnieuw op achtervolgen aangewezen.
Stefano Comini - Target Competition
Stefano Comini - Target Competition
Eind goed al goed voor Stefano Comini die het Buriram-weekend problematisch was gestart. Diens SEAT Leon presteerde aanvankelijk niet optimaal en dat gold ook voor diens linker knie die na een voorlopige chirurgische ingreep met een brace diende verstevigd.  Tijdens de podiumceremonie stak de Zwitser overigens niet de grootste beker, maar ...  zijn wandelstok in de hoogte! De uiteindelijke operatie moet wachten tot na Macau waar de fans een regelrechte, mogelijk wel door Rob Huff beïnvloede TCR-thriller wacht.

Polesitter Hugo Valente maakte het diens buurman Comini wel erg makkelijk toen zijn fraaie Campos Opel Astra met een technisch probleem nog snel door de commissarissen van de grid diende verwijderd. De Zwitser kreeg zodoende vrije baan en ging als leider de eerste bocht in voor teamgenoot Loris Hezemans, Oriola, Morbidelli en Gené. Nog mooier werd het toen Morbidelli Oriola na een foutje in ronde vier de derde plaats afhandig maakte, om die weliswaar vier ronden later weer te moeten inleveren.

Loris Hezemans - Target Competition SEAT Leon TCR
Loris Hezemans - Target Competition SEAT Leon TCR
De Italiaan verdween kort daarop met pech uit de race waarop Jordi Gené vanuit vierde stelling de centimeterstrijd om de tweede plaats tussen Hezemans en Oriola gadesloeg. Een duel dat leider Comini zou toelaten afstand van zijn achtervolgers te nemen.
Wat Oriola -  weliswaar niet geholpen door 30 kg succesballast - ook maar probeerde, aan Loris Hezemans die zijn rol als buffer voor leider Comini schitterend vervulde, kwam hij niet voorbij. Target Competition tekende alzo niet alleen voor de dubbelslag maar heroverde met Comini voor welgeteld twee punten opnieuw de leiding in de spannende strijd om de rijderstitel. Die blijft nu na de opgave van Morbidelli beperkt tot Comini, Oriola (-2) en Gené (-34).

Een heel eind achter het leiderskwartet liet Lorenzo Veglia een knappe vijfde stek optekenen na een leuk, racelang duel met VW Golf-rijder Tomas Engström en Sergey Afanasyev. Alain Menu die zijn Subaru STi TCR in race 1 met een bevroed schakelbakprobleem aan de kant zette, verscheen niet meer aan de start.

Uitslag Race 2

Kampioenschap:

1.Stefano Comini  299p
2.Pepe Oriola  297
3.Jordi Gené 265
4.Gianni Mrbidelli 223
5.Kevin Gleason 216

Foto's: TCR Intl.Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op zondag 25 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Buriram.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons