van der Horst

Buriram: Podium voor Alessio Picariello

AAS Motorsport by Absolute Racing - Porsche 911 GT3 R (992)
AAS Motorsport by Absolute Racing - Porsche 911 GT3 R (992)
Het Fanatec GT World Challenge Asia seizoen is op gang getrokken in Buriram en Alessio Picariello is al direct goed op dreef. Nadat onze landgenoot tijdens zijn kwalificatiesessie de pole behaalde, geraakte hij in de race samen met teamgenoot Vutthikorn Inthraphuvasak in de AAS Motorsport by Absolute Racing Porsche op het podium. Al moesten beiden tevreden zijn met de tweede plek achter de winnaars prins Abu Bakar Ibrahim en Luca Stolz in de Triple Eight JMR Mercedes.
De race moest al met een uur verlaat worden wegens een hevige stortbui en eens de race vertrokken was op een kletsnatte baan, liet polesitter Ibrahim zich ringeloren door zowel de Porsche's van Inthraphuvasak als het exemplaar van R&D Racing met Yuang Bo aan het stuur. Helaas was dit alles een maat voor niets. De baan droogde sneller op dan verwacht en door een strategische keuze van Triple Eight JMR konden zij een achterstand van veertien seconden ombuigen naar een voorsprong van tien tellen.

R&D Racing zag zo niet alleen de leiding, maar ook de tweede plek wegglippen. Picariello kon nog wel verder duwen, maar strandde op negen seconden van Stolz. Ondertussen moest de teamgenoot van Bo, Leo Ye, zich nog weren tegen de Mercedes van Climax Racing. Maar de Chinees hield stand en mocht samen met zijn teamgenoot op de laagste podiumtrede plaats nemen. Zondag is er nog een race, waarbij Picariello ook vanaf pole mag starten.

Foto: Fanatec GT World Challenge AsiaDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 13 mei 2023.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons