van der Horst

Button ook in 2016 bij McLaren-Honda

Jenson Button
Jenson Button
Jenson Button bevestigde dinsdagavond tijdens een evenement van Esso in London dat hij ook volgend seizoen voor McLaren zal rijden. Downforce Radio meldde dit via sociale media nadat hun algemeen directeur, Jake Sanson, tijdens dit gebeuren met de F1 wereldkampioen van 2009 sprak. Met dit bericht lijkt de kans op een zitje voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne bij het Britse team miniem.
  • Skylimit Events
“Zoals Ron (Dennis) tijdens de laatste race al verklaarde: ik heb voor volgend jaar een contract met McLaren-Honda. Dus ik zal voor Mclaren-Honda racen”, aldus Button.

Zijn teamgenoot Fernando Alonso uitte tijdens de Grote Prijs van Japan meermaals zijn ongenoegen over de prestatie van de Honda motoren en vergeleek ze met die van de GP2. Maar Button bleef diplomatisch en verwacht aanzienlijke verbeteringen tijdens de wintermaanden.
“Ik denk dat Honda goed werk levert maar je wilt uiteraard altijd meer. We werken zo hard we kunnen en je zal zien dat we grotere stappen zullen zetten deze winter. We hebben nog 'tokens' over.”
“We kijken er al naar uit maar vooraleer dit alles start moeten we nog vijf wedstrijden afwerken. We zullen het maximum van ons zelf geven en we hopen op meer positieve resultaten.”

Voor welk team Vandoorne volgend seizoen zal uitkomen is nog steeds de vraag. De 'Silly Season' draait nog steeds op volle toeren en één van de laatste geruchten is dat hij voor Renault zou tekenen. Renault lijkt op weg het in noodlijdende Lotus over te nemen en met Grosjean die richting Haas vertrekt is er een plaatsje vrijgekomen. Dit lijkt nu de enigste oplossing voor de talentvolle Kortrijkenaar.

Ronald Ooms
Foto: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Formule 1 op donderdag 1 oktober 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons