van der Horst

C1 Racing Cup: 1000km Zolder: Voorbeschouwing van de organisatoren

In de loop van het sportieve seizoen 2018 werd de C1 Racing Cup een realiteit en haalde al een zekere kruissnelheid. De meest democratische van alle promotiecups vergezelt de bolides van de 2CV Racing Cup op de circuits, en de beide series rijden in 2019 weer samen. Het wordt een kalender bestaande uit zes afspraken op de circuits van Zolder, Magny-Cours, Anneau du Rhin, Zandvoort, Francorchamps en Mettet!
  • Heinz Performance
Het is dus op de beroemde Limburgse piste, op enkele weken voor…de DTM, dat de C1 Racing Cup het met elkaar gaan uitvechten volgende zondag tussen 10u05 en 17u45. Een twintigtal van deze kleine bommetjes zullen het tegen elkaar opnemen, en dat belooft voor de rest van het seizoen.

 Op sportief gebied verwachten we vooraan de beide wagentjes van het team FSA van Joris Mans, met de #206 FSA1 (Seeuws-De Wit-Agenais) en de #207 FSA2 (Vanhercke-Vanhercke-Van den Hemel). Maar met bijna acht uren wedstrijd kan er veel gebeuren en de zegekandidaten zijn dan ook talrijk. Soms komen ze uit teams die al door de wol geverfd zijn in de 2CV Racing Cup of in andere disciplines. Zo moeten we zondag de volgende teams zeker in het oog houden : de #201 Floracing (Maka-Cwikowski-Pirlet-Pirlet), de #211 JMCE Racing 2 (Poncin-Munsters), de #216 ça roule racing (Muller-Laloux-Loly), de #217 Meca Performance (Cagnina-Brasseur), de #221 Floracing (Borner-Herman-Flohimont), de #222 JMCE (Licops-Paque), de #223 Kimy Racing (Matot-Matot-Matot), de #228 HTM Motorsport (Hortulanus-Hortulanus-Ernst-Hayot-Heinen), de #229 FKR-M 3 (Houben-Abrahams), de #231 Gaban Motorsport (Gaban-Machtelinckx), de #232 van de jonge honden van Néo Speed by Kimy Racing (Do-Le Leu-Petralia-Devis), de #233 KMD 233 (Van Hove-Close-de Latre du Bosqueau-Van Bael) en de #239 DZ Compétition (De Zan-Wauters-Thonus-Wathelet). De lijst is uiteraard niet volledig…

 De teams die als favorieten staan aangegeven, genieten uiteraard al van een zekere faam. Anderen daarentegen willen zich nog een naam vormen door aan te knopen met de kopgroep. We denken hierbij aan de #202 Lovicoli Racing (Sion-Billiet), de #203 MCL Racing Team (Kupper-De Maeyer-Marcotty-Soussan), de #204 Co Real Racing (Guillaume-Guillaume-Magdalena-Mattart), de #208 TD Racing (Tumson-Tumson), de #213 KMD 213 (François-Jenet-Mourialme-Debroux), de #218 GHC Racing (Les-Roskam), de #224 Raidillon 55 by WDS (Wautier-Alsteens-Alsteens-Vandendriesch) en de #227 Rouxhet Racing Team (Rouxhet-Rouxhet-Rouxhet-Rouxhet).

 Sinds de finale van 2018 op het Circuit Jules Tacheny in Mettet heeft ieder de tijd gehad om dit seizoensbegin met de 1000 Km van Zolder voor te bereiden. Dit evenement zou wel eens rijk aan verrassingen kunnen worden, ook al kondigen de weersomstandigheden zich eerder stabiel aan, met frisse temperaturen maar met weinig kans op regen.
 Kortom, het zal niet echt als lente aanvoelen maar men zal kunnen rekenen op de kleine bommetjes van de C1 Racing Cup om wat kleur te brengen op het asfaltlint van het circuit van Zolder. Actie!

Persbericht C1 Racing CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op donderdag 28 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 1000 km of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons