van der Horst

C1 Racing Cup: Croix-en-Ternois: Nabeschouwing van de organisatoren

In de sporen van de bolides van de 2CV Racing Cup, hebben ook de C1 Racing Cup hun seizoen 2018 in Hauts-de-France afgetrapt. Afgelopen weekend stonden twee races van 360 minuten op het programma in het kader van de Trophée de la Mer du Nord, op het circuit van Croix-en-Ternois. Met 11 kleine bommetjes zo vroeg in het seizoen mogen we spreken van een geslaagde start voor de meeste democratische van alle autosport in België.
“Met de 2CPK en C1 samen op de piste, zijn onze meetings zeer leefbaar”, aldus Léonard Licops, Voorzitter van de C1 Racing Teams. “De prestaties van de beide wagens zijn te vergelijken, wat de uitslagen in Croix-en-Ternois ook aantonen. We gaan op deze weg verder, waarbij we nog nieuwe wagens verwachten in de loopt van het seizoen en met als hoogtepunt de jaarlijkse 24 Heures 2CV in Spa-Francorchamps…”

Op Croix-en-Ternois werd dus ook geracet, wat de regerende kampioen, C1RT Club Championship, toeliet om met twee verschillende teams de zeges in huis te houden! Op zaterdag won Full Speed Ahead met de #207 van David De Wit, Jeremy Agenais en Bruno Vanhercke, voor de #223 KIMY Racing Team van Robert Matot en zijn zonen Régis en Arnaud, terwijl de #201 Floracing 1 van Didier Flohimont, Didier Pirlet en Raphaël Maka derde werd. De #204 Heritage Event Car van Christian Belkreir en Luc Deby kwam wals vierde over de meet, voor de Full Speed Ahead #206 van Ronny Seeuws, Joris Mans en Steve Van Den Hemel.

Op zondag zagen we dezelfde teams op het podium, in dezelfde rangorde, maar ditmaal met de het trio Seeuws-Mans-Van Den Hemel vooraan, met een ronde bonus op de #223 KIMY Racing van Matot-Matot-Matot. Robert Matot is iemand met heel wat ervaring in de autosport en hij genoot zichtbaar van de kennismaking met de C1 Racing Cup, waardoor hij aan autosport kan doen in familieverband.

Net als een dag eerder reed de #201 Floracing 1 van Flohimont-Pirlet-Maka naar de derde plaats, met enkele seconden bonus op de de #204 Heritage Event Car van Belkreir-Deby. Een mooie comeback was er voor de #218 GHC Racing van Philippe, Alexis en Frédéric Les, die het weekend in de top 5 afsloten voor de #216 van Yvan Muller, Claudia Muller en Jacques Loly. De winnaars van de eerste race, de #207 Full Speed Ahead 2, werden zevende.

De 2CV en de C1 Racing Cup bereiden zich nu voor op een terugkeer naar eigen land met op 20 en 21 tussen Samber en Maas, de 12 Uur van Mettet die tellen voor het RACB Belgian Championship. 
 
C1 Racing Cup 2018 / Calendrier RACB Belgian Championship & C1RT Club Championship

10-11 maart: Trophée de Croix-en-Ternois (2 x 6 heures) (C1RT Club Championship)
20-21 april: 12 Heures de Mettet (RACB Belgian Championship & C1RT Club Championship)
20 mei: Trophée de Nevers Magny-Cours (6 heures) (RACB Belgian Championship & C1RT Club Championship)
23 juni: Trophée d’Alsace – Anneau du Rhin (6 heures) (C1RT Club Championship)
06-07 oktober: 24 Heures 2CV Spa-Francorchamps (RACB Belgian Championship & C1RT Club Championship)
25 november: Trophée de Mettet (6 heures) (RACB Belgian Championship & C1RT Club Championship)

C1 Racing Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 19 maart 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons