van der Horst

California 8H: Titel en 1-2 voor Audi - Vautier (AMG) kampioen

Land Motorsport - Audi R8 LMS
Land Motorsport - Audi R8 LMS
Audi heeft een 1-2 gescoord in de California 8H, de seizoensfinale van de Intercontinental GT Challenge, een wereldwijd GT3-kampioenschap met races op Bathurst (12H), Spa (24H), Suzuka (10H) en Laguna Seca (8H). De Land Motorsport Audi R8 LMS #29 van Kelvin van der Linde, Christopher Mies en Christopher Haase vertrok vanop pole maar moest terugvechten na twee drive throughs. Dankzij een uitgekiende strategie kwam de wagen weer vooraan postvatten met nog een kleine twee uur op de klok. De WRT Audi #19 van Dries Vanthoor, Markus Winkelhock en Robin Frijns werd tweede op amper vijf seconden achterstand.
  • Hamofa Performance
Podium California 8H
Podium California 8H
Audi pakt dus de volle puntenbuit en stelt zo voor de derde opeenvolgende keer de IGTC-titel bij de constructeurs veilig. Tristan Vautier pakte de titel bij de rijders met de derde plaats. De Fransman deelde een Mercedes-AMG GT3 uit de stal van AKKA ASP met Maro Engel en Maxi Buhk. Vautier werd voor de laatste race gescheiden van zijn vaste teamgenoot Raffaele Marciello, dit om de kansen op een titel voor een Mercedes-AMG rijder te maximaliseren. Na een vroeg contact en een lekke band trok de Italiaan aan het kortste eind, hij werd uiterindelijk pas zevende met de Strakka Racing Mercedes #43 die hij deelde met Maxi Götz en Lewis Williamson. Van de 32 starters werden 28 wagens geklasseerd. De California 8H verhuist volgend seizoen naar het voorjaar (maart) en wordt als tweede manche verreden na de Bathurst 12H.

--- UITSLAG IGTC CALIFORNIA 8H ---

Foto's: Audi



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Intercontinental GT Challenge op maandag 29 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting California 8 Hours.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons