van der Horst

California 8H: WRT met twee Audi's richting VS

Start 8H California
Start 8H California
WRT keert volgende maand opnieuw terug naar de Verenigde Staten. Net als vorig jaar staat het Belgische team aan de start van de California 8 Hours (Laguna Seca), een evenement dat nog maar aan de tweede editie toe is en het sluitstuk vormt van de Intercontinental GT Challenge. Het speerpunt wordt de Audi R8 LMS GT3 van Robin Frijns, Dries Vanthoor en Markus Winkelhock, terwijl de tweede wagen bemand wordt door Stuart Leonard, Sheldon van der Linde en Alex Riberas. Ook Land Motorsport brengt weer een wagen aan de start, ditmaal voor Christopher Haase, Christopher Mies en Kelvin van der Linde.
Na hun IGTC-overwinning in de Total 24 Hours of Spa (samen met Frédéric Vervisch) staan Winkelhock en Haase momenteel derde in de puntentelling, met 18 punten achterstand op AMG-rijders Tristan Vautier en Raffaele Marciello. Om de kansen voor Audi te maximaliseren, werd ervoor geopteerd om de twee heren op verschillende wagens onder te brengen. Dries Vanthoor staat samen met Vervisch vierde in de tussenstand, al verschijnt laatstgenoemde niet aan de start. Bij de constructeurs bedraagt de achterstand van Audi op Mercedes-AMG slechts negen punten.

Foto: SRO



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Intercontinental GT Challenge op dinsdag 18 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting California 8 Hours.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons