van der Horst

Camaro niet klaar voor NASCAR-debuut door productieproblemen

NASCAR Whelen Euro Series Chevrolet Camaro
NASCAR Whelen Euro Series Chevrolet Camaro
Een anderhalve maand geleden berichtte Autosport.be over de beslissing van NASCAR Whelen Euro Series organisator om de Chevrolet SS in het kampioenschap te vervangen door een Chevrolet Camaro-body. Op enkele weken voor de start van de seizoensopener wordt echter duidelijk dat er geen enkel team, in Valencia, zal rijden met de nieuwe body. Er zijn namelijk productieproblemen opgetreden met de voorbumper van de bolide.
Jerry De Weerdt
Jerry De Weerdt
De Camaro-body die gebruikt zal worden in het Europese kampioenschap stamt, ten dele, af van een body die gebruikt wordt in Amerikaanse NASCAR-races. Door een probleem bij de productie van de nieuwe componenten zijn er evenwel niet voldoende exemplaren aanwezig. Organisator Team FJ wil alle teams op gelijke voet behandelen en zal daarom de verdeling van de onderdelen pas aanvatten als er voldoende voorraad is om iedereen te bedelen. Momenteel moeten de teams het dus bij de seizoensopener in Valencia over twee weken nog stellen met de SS-look van vorig jaar, of opteren voor een Ford Mustang of Toyota Camry-body. Momenteel mikt men op de tweede manche, half mei in Italië, om de nieuwe look te introduceren.

Lees ook: Foto's: Euro-NASCAR krijgt Chevrolet Camaro

Foto's: Marnik Mouchaers & NASCAR Whelen Euro Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 1 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia NASCAR Fest.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons